novo vodstvo

Zrinka Živković Matijević predsjednica Kluba glavnih ekonomista HUB-a

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 05.12.2018 15:04
  • Objavljeno 05.12.2018 u 15:04
Zrinka Živković Matijević

Zrinka Živković Matijević

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HUB

Zrinka Živković Matijević, direktorica Ekonomskih i financijskih istraživanja iz Raiffeisen banke te Zdeslav Šantić, direktor Ekonomskih istraživanja iz OTP Splitske banke, novo su vodstvo Kluba glavnih ekonomista Hrvatske udruge banaka (HUB)

Članovi Kluba jednoglasno su na posljednjoj sjednici izabrali Živković Matijević predsjednicom, a Šantića dopredsjednikom Kluba za sljedeće dvije godine. U proteklom dvogodišnjem razdoblju Klubom je predsjedavao Hrvoje Stojić, direktor Ekonomskih istraživanja Addiko banke.

Zrinka Živković Matijević stekla je titulu magistra znanosti Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Karijeru je započela u Ministarstvu za europske integracije, u Upravi za strategiju integriranja gdje radi do konca 2003. godine. Potom se zapošljava u Ministarstvo financija, u Upravi za financijski sustav, a odgovorna je za područje tržišta kapitala i analize te područje europskih regulacija, priopćili su iz HUB-a.

U Raiffeisen Consulting dolazi 2004. godine na poziciju ekonomske analitičarke u Direkciju za ekonomska istraživanja, te 2009. godine postaje direktorica Ekonomskih istraživanja u Raiffeisenbank Austria. Tim koji vodi bavi se proizvodnjom poslovnih informacija s područja makro, mezzo i mikroekonomije za interne potrebe članica Raiffeisen grupe te vanjskih korisnika.

Zdeslav Šantić, glavni je ekonomist OTP Splitske banke. Profesionalnu karijeru započeo je kao ekonomski analitičar u Uredu predsjednika Vlade RH, a potom u Središnjem državnom uredu za razvojnu strategiju. Radio je i u RBA gdje je bio direktor Direkcije za ekonomska istraživanja.

U dosadašnjem radu bio je dominantno usmjeren na analiziranje tranzicijskih gospodarstava, inozemnih izravnih ulaganja, sektorske analize te bankovni sustav. Također je kao konzultant sudjelovao u više projekata, primjerice u CARDS projektu povezanom s uklanjanjem administrativnih barijera i poticanja FDI te u nekoliko IPO na domaćem tržištu.

Klub glavnih ekonomista osnovan je još 2007. godine zbog promicanja uloge glavnih ekonomista u hrvatskim bankama, razmjene iskustava i iznošenja zajedničkih stavova. Razmjenjujući mišljenja o najvažnijim gospodarskim kretanjima i očekivanjima, do sada su izdali 20-tak zajedničkih anketnih ekonomskih analiza.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!