Inkop Obuća

Zoran Ćurković želi spasiti obućarsku proizvodnju u Poznanovcu

19.03.2019 u 10:00

Bionic
Reading

Postoji ozbiljno zainteresirani investitor za Inkop Obuću iz Poznanovca koja je u stečaju 2016. spašena od likvidacije kroz nastavak poslovanja

U paketu s ugovorom o najmu postrojenja, svih bi 80 radnika preuzeo GroundStone Capital, pa to rješenje predlaže stečajni upravitelj Tomislav Đuričin. Izjašnjavanje vjerovnika, a Kreditna banka Zagreb je većinski, očekuje se uskoro, piše Poslovni dnevnik.

GroundStone Capital je u vlasništvu poduzetnika Zorana Ćurkovića, zapaženog po aktivnostima u telekomunikacijskom biznisu.

Ćurković prepoznaje potencijal za razvoj i unaprjeđenje obućarske proizvodnje u Poznanovcu, ali do odluke vjerovnika ne želi to komentirati.

Za njegov ulazak u novi biznis na ruku ide činjenica da nastavak poslovanja u stečaju ne može vječno trajati, a zakonski rokovi su probijeni. Je li najam, a potom i mogućnost akvizicije potencijalno rješenje koje bi sve moglo zadovoljiti, ovisi o podvlačenju crte pod računice koje su bitne koliko za namirenje vjerovnika i zaključenje stečaja, toliko i za opstanak djelatnosti, piše Poslovni dnevnik.

Stabilizacijom poslovanja i restrukturiranjem u stečaju dužnik plijeni i s pozitivnim rezultatom u 2018. od 17 tisuća kuna, a nakon gubitka od 10,6 milijuna kuna u 2017.