NAJ PODUZETNIK U 2012.

Zlatna bilanca zagrebačkom Croatiašpedu

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 15.05.2013 15:36
  • Objavljeno 15.05.2013 u 14:27
.

.

Izvor: Cropix / Autor: Pixsell

Financijska je agencija javnosti predstavila financijske rezultate poslovanja hrvatskih poduzetnika za 2012. godinu te dodijelila nagrade najuspješnijim tvrtkama. Zlatna bilanca za najuspješnijeg poduzetnika u 2012. godini pripala je špediterskoj tvrtki Croatiašped-Zagreb

Uz Zlatnu bilancu za apsolutnog pobjednika koja je pripala Croatiašpedu, dodijeljene su i nagrade najuspješnijim poduzetnicima u pojedinim djelatnostima. Dobitnici su:

POLJOPRIVREDNO PREHRAMBENI KOMPLEKS d.o.o.
za najuspješnijeg poduzetnika u 2012. godini u djelatnosti Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo

SOLANA PAG d.d.
za najuspješnijeg poduzetnika u 2012. godini u djelatnosti Rudarstvo i vađenje

TVORNICA STOČNE HRANE d.d.
za najuspješnijeg poduzetnika u 2012. godini u djelatnosti Prerađivačka industrija

TERMOPLIN d.d.
za najuspješnijeg poduzetnika u 2012. godini u djelatnosti Opskrba električnom energijom, plinom, parom i klimatizacija

UNIJA NOVA d.o.o.
za najuspješnijeg poduzetnika u 2012. godini u djelatnosti Opskrba vodom; uklanjanje otpadnih voda, gospodarenje otpadom te djelatnosti sanacije okoliša

FORSET d.o.o.
za najuspješnijeg poduzetnika u 2012. godini u djelatnosti Građevinarstvo

DM – DROGERIE MARKT d.o.o.
za najuspješnijeg poduzetnika u 2012. godini u djelatnosti Trgovina na veliko i malo; popravak motornih vozila i motocikla

CROATIAŠPED-ZAGREB d.o.o.
za najuspješnijeg poduzetnika u 2012. godini u djelatnosti Prijevoz i skladištenje

MASLINICA d.o.o.
za najuspješnijeg poduzetnika u 2012. godini u djelatnosti Pružanje smještaja te priprema i usluživanja hrane

EKOBIT d.o.o
za najuspješnijeg poduzetnika u 2012. godini u djelatnosti Informacije i komunikacije

DIVJAK, TOPIĆ & BAHTIJAREVIĆ ODVJETNIČKO DRUŠTVO d.o.o.
za najuspješnijeg poduzetnika u 2012. godini u djelatnosti Stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti

Zlatna bilanca je nagrada koju dobivaju najuspješniji poduzetnici u pojedinoj djelatnosti prema ukupnom rangu dobivenom temeljem rangiranja 11 financijskih pokazatelja u pet kategorija - rangiranje prema pokazateljima profitabilnosti, likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i ekonomičnosti. Ukupni pobjednik – najbolji među najboljima - izabran je temeljem gore navedenih kriterija te ima najvišu ocjenu financijskog rejtinga, prema Fininoj metodologiji.

U izbor za Zlatnu bilancu za 2012. godinu, od 97.254 poduzetnika obveznika poreza na dobit – trgovačkih društava bez banaka i osiguravajućih društava - ušlo je 2.980 poduzetnika (malih, srednjih i velikih), koji su ostvarili odlične poslovne rezultate te zadovoljili stručne i objektivne ekonomske i financijske kriterije za ulazak među 11 najboljih tvrtki, koje je definirala Fina.


Na ovogodišnjem Fina forumu, pod nazivom 'Novi trendovi u upotrebi poslovnih informacija', sudjelovali su Božena Jelinić, članica Uprave VB Leasing d.o.o., Zdenka Lončar, pomoćnica ministra, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ivan Maglić, Calisto/Gartner Adriatic, Zdeslav Šantić, glavni ekonomist Societe Generale – Splitska banka d.d. te Anđelka Buneta, predsjednica Uprave Fine.

Panelisti su javnosti približili nova rješenja kojima će građanima i poslovnim subjektima biti olakšan pristup javno dostupnim podacima te su poduzetnicima prikazali mogućnosti procjene poslovnih partnera, s ciljem smanjenja rizika u poslovanju.

Predsjednica Finine Uprave Anđelka Buneta najavila je uvođenje dvaju novih Fininih servisa u lipnju ove godine – eBlokade i Transparentno.hr.

Putem WEB aplikacije eBlokade, ovršenicima i ovrhovoditeljima bit će omogućen uvid u informacije iz Očevidnika redoslijeda osnova za plaćanje, dok će putem internetskog servisa Transparentno.hr, na jednostavan i brz način, biti moguće napredno pretraživanje javno dostupnih podataka o poslovanju poslovnih subjekata.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!