12. svibnja

Zašto nacije propadaju? - saznajte na New Europe Business Forumu

20.04.2017 u 10:50

Bionic
Reading

Cilj New Europe Business Foruma jest jedanput godišnje u Zagrebu okupiti svjetske lidere iz različitih domena (business, politika, znanost, sport i umjetnost) te ih spojiti s hrvatskom poslovnom zajednicom, ali i s izvrsnim studentima iz Hrvatske i svijeta. NEBF je mjesto za razmjenu progresivnih ideja koje preispituju status 'quo' način razmišljanja

New Europe Business Forum je međunarodna konferencija koju će već treću godinu za redom organizirati Zagrebačka škola ekonomije i managementa. Ove godine će se NEBF održati 12. svibnja na kampusu ZŠEM-a u Zagrebu uz neprocjenjivu potporu partnera - KPMG Croatia d.o.o., Hrvatske udruge korporativnih rizničara i drugih.

Neki od govornika koji su potvrdili svoje sudjelovanje uključuju:  

Dr. James A. Robinson; Ugledni američki ekonomist i politolog, profesor na sveučilištu Chicago, koautor svjetskog bestselera 'Zašto nacije propadaju?'. Proglašen 30. svjetskim misliocem prema rankingu World Thinkers u Prospect Magazinu 2013. U svojoj super-uspješnoj knjizi, Robinson (zajedno s kolegom Acemogluom s MIT-a) traga za odgovorom na jedno od najvažnijih pitanja današnjice, a to je zašto neke nacije, poput Norveške ili Švicarske, napreduju, dok druge, poput Malija, propadaju.

Choong-Luen Lien; Engagement manager u McKinsey & Co. Ugledni singapurski konzultant iz područja javne politike.

Krešimir Marušić ; Direktor sektora Financijskog planiranja i stres testinga pri Deutsch bank u New Yorku. Čovjek sa više od petnaest godina iskustva u financijama savjetodavnim ulogama. Felix Winnekens; Analitičar S&P-a, makroekonomist s iskustvom privatnog i javnog sektora u gospodarskom i javnom djelovanju politike.

Više informacija o govornicima i registraciji možete pronaći na službenoj NEBF2017 stranici nebf.eu

New Europe Business Forum 2016