povećali i broj zaposlenih

Zagrebačka zračna luka sa 16 posto više putnika u lipnju

07.07.2017 u 15:32

Bionic
Reading

Zagrebačka Zračna luka Franjo Tuđman u lipnju ove godine zabilježila je 16 posto više putnika nego u istom mjesecu prošle godine, dok je u prvih šest mjeseci putnika bilo 9 posto više nego lani, ističu iz Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ) uz napomenu da su povećali i broj zaposlenih

"Porast broja putnika u lipnju i prvih šest mjeseci pratilo je i povećanje broja zaposlenih u zračnoj luci, pa ih je tako od preseljenja cjelokupnog poslovanja na novi putnički terminal ukupno novozaposlenih 111", otkrivaju iz MZLZ-a, tvrtke-koncesionara zagrebačke zračne luke.

Podsjećaju i da su milijuntog putnika ove godine dočekali nešto ranije nego lani, u svibnju, kao i da je uoči ljetne sezone uspostavljeno osam novih linija, među kojima su tri linije dva nova avioprijevoznika na zagrebačkoj zračnoj luci, Monarcha i Emiratesa, a i postojeće zrakoplovne kompanije povećale su kapacitete ili broj frekvencija.

Nacionalni prijevoznik Croatia Airlines otvorio je četiri nove destinacije iz Zagreba, što je sve, po ocjeni iz MZLZ-a, izravno utjecalo na značajan porast prometa putnika ove godine.

"Trend rasta očekuje se i nakon ljeta, u zimskom redu letenja, jer početkom zimske sezone, od 31. listopada kreće nova izravna linija aviokompanije Eurowings za Düsseldorf tri puta tjedno, a i nacionalni prijevoznik Croatia Airlines svoje sezonske linije za Lisabon i Barcelonu po prvi put u povijesti produljuje izvan ljetne sezone te planira prometovanje kroz cijelu prvu polovicu zimske sezone. Također će i poljska kompanija LOT, kao i norveški Norwegian zadržati dio novo uvedenih sezonskih frekvencija kroz zimski red letenja", najavljuju iz MZLZ-a.

Od svog otvorenja u ožujku Zračna luka Franjo Tuđman imala je nekoliko incidenata. Najveći je bio prošli mjesec kad nije dopušteno slijetanje Airbusu Croatia Airlinesa s 124 putnika. Iako su se pokušali opravdati neporazumom u komunikaciji između operatera MZLZ-a i nacionalne zrakoplovne kompanije, MZLZ je na kraju kažnjen od strane Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo sa 50.000 kuna.