TRŽIŠTE KAPITALA

Zagrebačka burza: Likvidnost u padu

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je u srijedu zabilježilo mješovite izvedbe glavnih dioničkih indeksa uz oslabljenu likvidnost. Indeks CROBEX je porastao 0,1 posto, a njegova uža inačica CROBEX10 je oslabila 0,2 posto

Od sektorskih indeksa, u crvenom je jedino zaključio indeks prehrambenog sektora industrije koji je oslabio 0,3 posto, dok je dobitnike predvodio indeks sektora industrije s rastom od 1 posto.

Zagrebački Holding je objavio Informacijski memorandum vezano za provedbe javne ponude i uvrštenja obveznica povezanih s održivim poslovanjem ukupnog nominalnog iznosa do najviše 305 milijuna eura, s fiksnom godišnjom kamatnom stopom uz polugodišnju isplatu kamata i jednokratnim dospijećem glavnice pet godina nakon dana izdanja.

Ukupno je protrgovano oko 950 tisuća eura. Najviše se trgovalo dionicama Podravke, koje su ostvarile promet od 149 tisuća eura uz nepromijenjenu cijenu. Aktivne su bile i dionice Spana, koje su na prometu od oko 146 tisuća eura porasle za 2 posto. Titula dobitnika dana je pripala dionici Končar – D&ST, čija je cijena porasla 5,5 posto. Na strani gubitnika se našla dionica Zagrebačke burze koja je potonula 8,8 posto.

Dobitnik dana: Končar – D&ST +5,5 %

Gubitnik dana: Zagrebačka burza d.d. -8,79% 3,32

CROBEX +0,13% 2.316,70