tržište kapitala

Zagrebačka burza: Indeksi zaključili na suprotnim stranama, likvidnost potonula

Bionic
Reading

Početak novog trgovinskog tjedna na Zagrebačkoj burzi je obilježio nejasan sentiment, dionički indeksi su zaključili na suprotnim stranama, dok je likvidnost potonula

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1.945,25 bodova, što predstavlja pad od 0,2 posto, dok je uži indeks CROBEX10 ojačao 0,2 posto na 1.142,09 bodova.

Svi sektorski indeksi su dan zaključili u pozitivnom, a najveći dobitak je ostvario indeks građevinskog sektora, koji je ojačao 2,3 posto.

Ukupan dionički promet je iznosio svega nešto više od šest milijuna kuna, a milijunski promet je ostvarila samo dionica Leda, koja je na prometu od 1,8 milijuna kuna oslabila 1,8 posto.

Aktivno se trgovalo i dionicama Atlantske plovidbe, koje su na prometu od 652 tisuće kuna ojačale 1 posto, a slijede ih dionice Podravke čija je cijena zabilježila rast od 0,8 posto na prometu od 648 tisuća kuna nakon što je kompanija objavila da je potpisala novi ugovor s katarskim distributerom.

Dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice Slavonskog ZAIFA, koje su ojačale 2,6 posto, dok su povlaštene dionice Adrisa zabilježile rast cijene od 1 posto nakon što je kompanija objavila financijske rezultate za prvo tromjesečje.

Na strani gubitnika, dionice Zagrebačke banke su izgubile 8,2 posto na vrijednosti, dionice Tehnike su zabilježile pad od 7,7 posto, dok su dionice Belja oslabile 1,8 posto.

Dobitnik dana     Slavonski ZAIF     +2,62%     57,98

Gubitnik dana     Zagrebačka banka     -8,24%     53,70

CROBEX     -0,2%     1.945,25

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE