tržište kapitala

Zagrebačka burza: CROBEX ispod 2000 bodova, indeksi nastavili u negativnom ritmu

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Domaće tržište kapitala u utorak je zaključilo u crvenom. Indeks CROBEX skliznuo je za 0,3 posto, te time pao ispod psihološke granice od 2000 bodova. Njegova uža inačica, CROBEX10 izgubio je 0,4 posto, spuštajući se na najnižu razinu od kraja rujna. Sektorski indeksi ocrtavali su istu sliku, gdje su svih pet indeksa bili u crvenom, a najviše je na udaru bio transportni sektor, koji je izgubio 2,6 posto

Dionička likvidnost blago je ojačala na 6,2 milijuna kuna. Trgovanje je prošlo s dva milijunaša pri čemu je dionica Atlanske Plovidbe ostvarila promet od 1,1 milijuna kuna i oslabila 4,2 posto. Malo iznad milijun kuna prometa ostvarila je i dionica Hrvatskog Telekoma s minusom od 0,5 posto, nastavljajući treći uzastopni dan blagog pada.

Od aktivnijih izdanja, među glavnim gubitnicima se našla dionica Dalekovoda, čija je vrijednost potonula 9,3 posto, no na skromnom prometu od 9 tisuća kuna. Lošiju izvedbu pokazala je i dionica Jadroplova koja je oslabila 8,3 posto.

Titulu dobitnika dana osvojila je dionica Villa Dubrovnik koja je skočila za 10,3 posto, a u pozitivnom je bila i dionica Spana s 3 posto rasta. Dobru izvedbu je imala i dionica Ine s plusom od 1,7 posto.

Dobitnik dana Villa Dubrovnik +10,29% 386,00

Gubitnik dana Dalekovod -9,28% 88,00

CROBEX -0,31% 1.994,07

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!