TRŽIŠTE KAPITALA

Zagrebačka burza: Adris u fokusu nakon objave rezultata

Bionic
Reading

Objava rezultata na domaćem tržištu kapitala se zahuktava te isti nastavljaju biti ključni pokretač tržišta. Nakon jednog dana predaha dioničko tržište se vratilo u zeleno, te su CROBEX i CROBEX10 ojačali 0,4 posto i 0,5 posto, a sa snažnom izvedbom nastavlja transportni sektor čiji je indeks skočio 5,7 posto, upisavši četvrti uzastopni dan rasta. Jedini gubitnik je turistički sektor čiji je indeks kliznuo 1,2 posto, uslijed pada FTB Turizma od 3,9 posto, koji je ujedno zauzeo titulu gubitnika dana

U četvrtak su svoje rezultate objavili blue-chip izdanja Adris Grupa, sa svojim tvrtkama kćerima, kao i dionica Hrvatskog Telekoma. Dok rezultati HT-a nisu previše iznenadili te se trgovalo sporadično, sa svega 14 tisuća eura prometa i stagnacijom cijene, dionice Adrisa bile su u fokusu investitora. Povlašteni Adris je prikupio oko 160 tisuća eura prometa uz rast cijene od 2,3 posto, a još je snažnije reagirala redovna dionica Adrisa sa skokom od 5,1 posto, pri 116 tisuća eura prometa, čime je Adris činio gotovo trećinu dnevnog prometa od 930 tisuća eura. Investitori su pozitivno reagirali na skok prihoda Adrisa i osjetno smanjenje gubitka u četvrtom kvartalu.

Dionice transportnog sektora su predvodile dobitnike, na krilima rasta vozarina, pa su tako Luka Rijeka, Jadroplov i Alpha Adriatic ojačale redom 9,7 posto, 8,4 posto i 8 posto.

Dobitnik dana: Luka Rijeka +9,74% 8,45

Gubitnik dana: FTB Turizam -3,85% 200,00

CROBEX +0,38% 2.177,71