KRAGUJEVAC PLAZA

Zagorje-Tehnobeton izgradilo šoping-centar u srcu Šumadije

23.03.2012 u 10:12

Bionic
Reading

Zagorje-Tehnobeton izgradilo je trgovačko-zabavni centar Kragujevac Plaza u Srbiji, iza kojeg stoji mađarsko-izraelski investitor

Kragujevac Plaza, koji se prostire na površini od oko 60.000 kvadratnih metara, zasad je prvi takav centar na prostoru bivše Jugoslavije mađarsko-izraelskog investitora, koji je vrijedan više od 60 milijuna eura.

Ima 110 prodajnih objekata s poznatim svjetskim i domaćim brendovima, hipermarket, multipleks kino sa šest dvorana i ukupno 1.100 mjesta, kuglanu, dječju igraonicu i mnoge druge kulturno-zabavne sadržaje.

'Dobili smo moderan trgovački centar koji izgleda kao svemirski brod, tako da Kragujevac više ne nalikuje na mjesto koje su nazivali dolina gladi, već je to sada grad budućnosti', naglasio je Veroljub Stevanović, gradonačelnik Kragujevca.

Za izgradnju impresivnog zdanja Zagorje-Tehnobetonu je kao glavnom izvođaču trebalo 14 mjeseci.

'Zagorje-Tehnobeton je kao grupa pravovremeno donijelo stratešku odluku o izlasku na strana tržišta, posebice zemlje u regiji. Tu nam je tržište Srbije svakako na prvom mjestu, jer očekujemo da će se u tom dijelu jugoistočne Europe događati građevinska ekspanzija kakve smo bili svjedoci nekada u Hrvatskoj, a možda i veće', istaknuo je Romano Perić koji je u Zagorje-Tehnobetonu zadužen za poslove na istočnim tržištima.