USKORO DIONIČARSKE SKUPŠTINE

ZABA zadržava dobit, PBZ isplaćuje dividendu

19.03.2010 u 12:35

Bionic
Reading

Kao po dogovoru, dvije vodeće hrvatske banke, Zagrebačka i Privredna, objavile su danas pozive za dioničarske skupštine. Iz poziva je vidljivo da će većina ostvarene dobiti u protekloj godini ostati neisplaćena. ZABA će zadržati ukupnu dobit, a PBZ će dioničarima isplatiti oko trećine dobiti, odnosno 17 kuna po dionici

ZABA POJAČAVA ZADRŽANU DOBIT

Skupština dioničara Zagrebačke banke sazvana je za 26. travnja u zagrebačkom hotelu Regent Esplanade. ZABA je lani ostvarila neto dobit u iznosu od 1,22 milijarde kuna. Prema prijedlogu odluke o upotrebi dobiti, cjelokupna ostvarena dobit raspoređuje se u zadržanu dobit. Nadzorni odbor dao je suglasnost na godišnja izvješća o poslovanju i predlaže davanje razrješnica članovima Uprave.

Za rad obavljen u 2009, članovima Nadzornog odbora, čiji sastav se neće mijenjati, isplatit će se godišnja nagrada u ukupnom neto iznosu od 566.778,47 kuna.

Predložena je i odluka o dodjeli vlastiti dionica radnicima u vrijednosti od 37.461.846,80 kuna.

DIVIDENDU PBZ-a 17 KUNA

Skupština dioničara Privredne banke Zagreb održat će se 19. travnja u poslovnom objektu Banke u Zagrebu. Prošlogodišnja dobit PBZ-a iznosi 926,6 milijuna kuna, od čega je 323,2 milijuna kuna, odnosno 17 kuna po dionici, namijenjeno isplati dividende, a ostatak od 603,4 milijuna kuna prebacit će se u zadržanu dobit.

Dividenda će se isplatiti najkasnije u roku od trideset dana od dana donošenja odluke. Nadzorni odbor dao je suglasnost na godišnja izvješća o poslovanju i predložio davanje razrješnica članovima Uprave. Za novog člana nadzornog odbora predložen je dr. sc. Branko Jeren, profesor Sveučilišta u Zagrebu.

Za rad obavljen u 2009, predsjedniku Nadzornog odbora isplatit će se naknada u bruto iznosu 1.075.000 kuna.