SURADNJA S KOMOROM

ZABA kreirala karticu za obrtnike

13.07.2010 u 14:03

Bionic
Reading

Hrvatska obrtnička komora (HOK) i Zagrebačka banka (ZABA) potpisali su danas sporazum o suradnji kojim započinje proces izrade jedinstvene obrtničke kartice za sve članove Komore

Predviđa se da će projekt do početka izdavanja prvih kartica završiti početkom iduće godine, odnosno kartice bi, kako je istaknuto, obrtnici na svoje adrese trebali dobiti tijekom siječnja iduće godine.

Predsjednik HOK-a Mato Topić kazao je kako je novo partnerstvo rezultat natječaja HOK-a na temelju kojeg je ponuda Zagrebačke banke odabrana kao najpovoljnija i najprihvatljivija.

Nova Visa platežna kartica izdavat će se za obrtnike bez dodatne naknade, a objedinit će ulogu postojeće članske kartice Komore i istodobno osigurati mogućnost ostvarivanja niza popusta i pogodnosti na različitim prodajno-uslužnim mjestima u Hrvatskoj.

Kartica će, kako je kazao predsjednik Uprave ZABA-e Franjo Luković, pružiti obrtnicima veći pristup jeftinijoj kupnji za osobne ili poslovne namjene uz što manju potrebu korištenja gotovine.

Pored posebnih popusta, karticom će se moći plaćati na više od 80 tisuća prodajnih mjesta u Hrvatskoj, ali i na prodajnim mjestima na POS terminalima izvan granica budući će tehnološki biti međunarodno prihvaćena i osposobljena za transakcije u inozemstvu.

Nove pogodnosti kartice moći će koristiti svi obrtnici, članovi Komore, njih gotovo 93 tisuće, bez obzira s kojom poslovnom bankom surađuju, rečeno je.

Luković je istaknuo kako Zagrebačka banka ima 25 posto tržišnog udjela u poduzetničkom bankarstvu te kako im je ambicija taj udio povećati. Također je naveo kako trenutačno obrtnike kreditiraju sa dvije milijarde kuna.