KRENULA GRADNJA

Za godinu dana otvara se najveći šoping centar u Splitu

Bionic
Reading

Dvije godine nakon što je formalno označen početak radova na najvećem splitskom trgovačkom centru Mall of Split, vrijednom 177 milijuna eura, napokon je počela i gradnja, piše Poslovni dnevnik

Kako, naime, objašnjavaju u Tulipan grupi, koja je investitor projekta, gotovo godinu i pol imali su problema s Gradom Splitom, koji im je otežavao dobivanje građevinske dozvole. Iako to decidirano ne žele kazati, sumnjaju da im je glavni problem bio to što je u to doba na vlasti u Splitu bio Željko Kerum, inače vlasnik najvećega splitskoga trgovačkog centra Joker, koji nije želio konkurenciju.

Iako se i do današnjih dana vuku repovi vezani uz plaćanje komunalnog doprinosa između investitora i Grada Splita, u Tulipan grupi naglašavaju da su dosad platili 120 od razrezanih im 160 milijuna kuna. Nakon problema s gradskom upravom, i izuzeća pročelnice koja je odbijala izdati dozvolu, što je riješeno potkraj 2011., Tulipan je imao problema s financiranjem. Name, kako projekt financira konzorcij banaka, bilo je dovoljno da samo jedna od banaka ima rezervi prema tom projektu, pa da se sve otegne. Tako je i bilo, pa je posljednje dvije godine Mall of Split bio na čekanju.

Očekuje se da će centar biti otvoren potkraj 2014. godine, što je gotovo dvije godine kasnije od prvobitnoga plana, koji je ciljao na proljeće ove godine.

Cijeli članak pročitajte OVDJE