vlasnik enna grupe

Vujnovca pitali je li točno da mu imovina vrijedi 765 milijuna dolara

27.01.2024 u 15:26

Bionic
Reading

Vlasnik ENNA grupe, u sklopu koje posluje i PPD, Pavao Vujnovac kometirao je u intervjuu za Novi list između ostalog i tvrdnju kako mu imovina vrijedi najmanje 765 milijuna dolara

Procjenu koliko je 'težak' Vujnovac napravio je Bloomberg.

'Uopće se ne bavim takvim računicama, ali moram primijetiti da je ova značajno manja od one koja se koristi u političkim raspravama', rekao je Vujnovac.

Pojedine političke stranake, prvenstveno Mosta, često napadaju Vujnovca pogotova nakon što je postao je većinski vlasnik u Fortenovi. Za Vujnovca to nije iznenađenje.

'Valjda takvim napadima misle doći do glasova. Sličan narativ je i u susjednim zemljama, ali i drugdje u Europi, gdje se populistički napadaju pojedini poduzetnici. Ono što je problem, barem na razini fenomena, je činjenica da se lažima osigurava medijski eter. Kod nas su očito prepoznali i oni koji serviraju političarima 'ekskluzivne informacije'. Inače, postoji značajna razlika između političara koji su nešto radili, imali odgovornost koju nosi vlast i onih koji nikad nisu donosili odluke takve vrste.

Most je imao čak dva ministra energetike i u to vrijeme je poslovanje mojih tvrtki jednako raslo te smo korektno surađivali. Eto, primijetio sam da su nedavno predložili prenamjenu termoelektrane u Rijeci kako bi plin postao njezino pogonsko gorivo zbog blizine LNG terminala. Njihovi savjetnici su još prije nekoliko godina dolazili kod nas s tim idejama i mogu reći da taj Mostov prijedlog definitivno podržavam. Pritom ne mislim samo zbog činjenice da se bavimo prodajom plina, već i zato što su takva rješenja brza te jeftinija od alternativa u pružanju tzv. base load energije. Sutra, ako budu na vlasti i provedu takav projekt, netko treći u oporbi će ih valjda optužiti da su mi pogodovali jer nam odgovara veća potrošnja plina u Hrvatskoj. To je politika', rekao je Vujnovac za Novi list.

  • +5
Pavao Vujnovac Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL