Fortenova grupa

Vujnovac objasnio zašto je prodan kompleks Super Konzuma u Radničkoj

28.03.2023 u 15:05

Bionic
Reading

Nakon otkrića N1 da je Mercator-H, tvrtka kći Fortenova grupe, prodao veliki poslovni kompleks Super Konzum Radnička Anti Bračiću, hrvatsko-slovenskom poduzetniku koji je povezan s Pavlom Vujnovcem u nizu tvrtki koje se bave nekretninama te mu je dopušteno da na tu istu nekretninu upiše i hipoteku za kredit, iz Vujnovčeve ENNA Grupe dali su svoje objašnjenje transakcije

Odgovor tvrtke N1 prenosi u cijelosti:

“Fortenova ima ugovornu obvezu, potpisanu prilikom sklapanja nagodbe 2019. godine, prodati nekretnine određene vrijednosti. Ta obveza nastala je prije nego što je gospodin Vujnovac kupio udjele u Fortenovi.

Fortenova kontinuirano prodaje nekretnine u svome vlasništvu, dosada ih je prodala stotine u skladu s procijenjenim vrijednostima, a kupuju ih razni kupci. Prodaja tih nekretnina neprestano je oglašena na web stranicama Fortenove i Mercatora pa tako i u ovom trenutku svatko može vidjeti koje nekretnine su oglašene za prodaju i javiti se s ponudom.

Sve prodaje nekretnina koje provodi Fortenova, pa tako i ova za koju pitate, realiziraju se putem javno objavljenog natječaja u skladu s procijenjenom vrijednosti nekretnine. Ova konkretna transakcija odobrena je od strane upravljačkih tijela Fortenove i kreditora koji se usuglasio s prodajom i brisanjem hipoteke.

U slučaja prostora Konzum Črnomerec i Konzum Trešnjevka radilo se o poslovnim prostorima u kojima je Konzum bio u najmu. Naime, ta dva objekta nisu bila u vlasništvu Fortenove da bi ih kompanija mogla prodati. Ti objekti bili su u najmu više od 15 godina, a tvrtke u vlasništvu ili suvlasništvu g Vujnovca kupile su ih prije cca 2,5 godine od prethodnih vlasnika kako bi se osigurala budućnost poslovanja Konzuma d.o.o. na dokazano dobrim lokacijama te su oba Konzuma i dalje u najmu na spomenutim lokacijama.

  • +3
Super Konzum Radnička Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski

Gospodin Vujnovac ima značajan udio u Fortenovi te nitko nije više od njega zainteresiran za poslovnu i financijsku održivost te uspješnost poslovanja cjelokupne Grupacije.”