na tržište

Vujnovac potvrdio da kreće prodaja Pevexa, važnu poruku poslao i svim zaposlenicima

22.12.2022 u 14:55

Bionic
Reading

Nakon što je objavljena informacija da najveći dioničari Pevexa, među njima i Pavao Vujnovac pokrenuću prodaju tvrtke, N1 televizija stupila je u kontakt s Vujnovcem koji je potvrdio da Pevex ide na tržište

'Više dioničara pokrenulo je inicijativu za prodaju svojih udjela u tvrtci Pevex i mogu potvrditi kako sam i ja među njima. Imam namjeru prodaje udjela u Pevexu i vlasnik sam cca 37 posto dionica. Pevex je izvrsna kompanija koja radi izvrsne rezultate i nadam se i moja je želja da potencijalni novi vlasnici u najmanju ruku nastave s takvom praksom ali i prošire i dodatno ojačaju kompaniju, zaposle još ljudi, otvore nove centre', rekao je Vujnovac za N1.

Što se sudbina oko 2200 radnika Pevexa tiče, Vujnovac poručuje kako niti radna mjesta niti prava radnika nikako nisu ugrožena.

'Očekujemo snažnog investitora koji će otvoriti nove poslovne horizonte i prilike za Pevex i samo ga dodatno jačati, stoga će svako radno mjesto biti važno – iako, prerano je uopće govoriti o tome s obzirom da tek trebamo vidjeti hoće li doći ponuda koja će zadovoljiti interese svih zainteresiranih dioničara. U Pevexu prava naših radnika kontinuirano podižemo i povećavamo broj zaposlenika, što nam se u konačnici vraća kroz izvrsne poslovne rezultate i percepciju Pevexa kao poslodavca. Novi vlasnici, koji kupe kompaniju, sigurno će imati interes nastaviti takvu poslovnu praksu jer bez zadovoljnih zaposlenika nema poslovnog uspjeha', rekao je. 

Podsjetimo, Pavao Vujnovac, Jurica Lovrinčević i Mario Radić kao tri najveća dioničara Pevexa spremni su prodati svoje udjele u kompaniji koja je proteklih godina prošla put od stečaja do tržišnog lidera u "uradi sam" segmentu.

Trenutno Pevex ima 2200 zaposlenih, 27 prodajnih centara te uz daljnji rast online prodaje ove godine očekuju prihode od oko 2,7 milijardi kuna. Cijena njihova udjela na tržištu mogla bi dosegnuti 500 milijuna eura.