uvjet za jačanje izvoza

Vodeće gospodarske institucije traže prioritetno cijepljenje poduzetnika

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 25.03.2021 15:43
  • Objavljeno 25.03.2021 u 15:36
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HGK

Sve je izvjesnije da će većina država propisati obveznu mjeru cijepljenja kao uvjet za jačanje izvoza, odnosno sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima poput konferencija, sajmova i foruma. Stoga su čelnici Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore i Hrvatskih izvoznika uputili dopis Stožeru civilne zaštite RH u kojem traže da se poduzetnici koji se bave međunarodnim poslovanjem stave na prioritetnu listu za cijepljenje

'Odlasci u inozemstvo nužni su za izvozne aktivnosti, kao i za održavanje postojećih odnosa i dogovaranje novih, a to je od krucijalne važnosti za cjelokupno gospodarstvo. I organizatori međunarodnih sajmova sve više traže potvrde o cijepljenju svih sudionika, stoga je i to dodatni razlog za žurno uvrštavanje u protokol cijepljenja.

Treba uzeti u obzir i dnevne migracije radnika u susjedne zemlje, naročito u Međimurskoj, Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji. Za sve njih poslodavci moraju snositi troškove PCR testova, što im stvara značajan financijski trošak i dodatno opterećuje poslovanje', istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!