MILE ĆURKOVIĆ

Vlasniku Plodina dividenda od 7,9 mil. kuna

26.06.2013 u 13:28

Bionic
Reading

Mili Ćurkoviću, jedinom dioničaru Plodina, drugog po veličini nacionalnog trgovačkog lanca, bit će isplaćena dividenda od 7,9 milijuna kuna

U pozivu na izvanrednu skupštinu koja će se održati 2. kolovoza, uprava i nadzorni odbor predložili su isplatu dividende jedinom dioničaru u iznosu 7,9 milijuna kuna, što predstavlja 61,14 kunu po dionici, objavljeno je na Burzi. Dividenda će se isplatiti iz zadržane dobiti društva.

Prihodi riječke maloprodajne tvrtke u 2012. godini porasli su za sedam posto na 3,2 milijarda kuna, a dobit za skoro 14 posto na 39,9 milijuna kuna. Lani su otvorili četiri nova prodajna mjesta, a ove godine još dva, pa se ukupan broj trgovina ovog lanca popeo na 73.

Plodine su glavni Konzumov konkurent, cilj im je učvrstiti se na drugom mjestu maloprodaje s tržišnim udjelom od 20 posto, dok Todorićev lanac drži udio nešto manji od 30 posto.

Plodine su u vlasništvu Mile Ćurkovića, koji je karijeru počeo kao informatičar u zadarskim Plodinama, da bi devedesetih postao šef riječke poslovnice. Kada je tvrtka otišla u stečaj otkupio je riječko skladište odakle je krenuo razvijati lanac supermarketa, koji danas zapošljava oko 3.000 radnika.