VELIKA AKVIZICIJA

Vlahović i Adris grupa preuzeli hotele Anđelka Leke

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 05.02.2018 10:38
  • Objavljeno 05.02.2018 u 09:12
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Auto

Predsjednici uprava Adris grupe, Ante Vlahović, i HUP-a Zagreb, Anđelko Leko, potpisali su u Zagrebu ugovor o kupoprodaji udjela i strateškom partnerstvu, priopćeno je u ponedjeljak iz Adrisa

Navodi se kako Adris grupa postaje vlasnikom 77,78 posto udjela u Expertusu, koji je većinski dioničar HUP-a (58,6 posto). Leko ostaje vlasnik 22,22 posto Expertusa. Ugovor stupa na snagu odobrenjem Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

'Ovim ulaganjima Adris grupa stvara vodeću hotelsku nacionalnu tvrtku koja posluje u najatraktivnijim turističkim odredištima u nas: Rovinju, Dubrovniku i Zagrebu. Ulaskom u segment gradskih hotela i nastavkom suradnje s uglednim svjetskim brendovima Marriot grupacije (Sheraton, Westin) s kojom HUP surađuje, Adris nastavlja sa strategijom ulaganja u najviše segmente hotelske ponude. Gotovo 80 posto i HUP-ove ponude čine hoteli s 4 i 5 zvjezdica, što omogućuje cjelogodišnje poslovanje i povećanje operativnih, financijskih i drugih sinergijskih učinaka. Širenjem svoga turističkog portfelja u rastuća hrvatska odredišta, Adris jača svoju temeljnu djelatnost. Ustraje na izvrsnosti svoga poslovanja, rastu i razvoju, te otvaranju novih radnih mjesta i stvaranju novih vrijednosti za sredine u kojima posluje i svoje dioničare', ističe se u priopćenju.

Predsjednika Uprave Adris grupe Ante Vlahovića izjavio je kako je Adris krajnje usredotočen na svoje poslovanje, osobito na turizam i proizvodnju zdrave hrane.

'Stalno investiramo, godišnje više od 600 milijuna kuna, i jačamo svoju konkurentnost. Uz organski, dvoznamenkasti rast svih naših poslova, ova strateška akvizicija još će značajnije pridonijeti razvoju i dugoročnoj održivosti Adrisa', poručio je Vlahović.

  • +18
  • +15

Zaklada Adris u HAZU svečano obilježila desetu godinu djelovanja

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Adris

HUP-Zagreb d.d. u svojem vlasništvu ima šest hotela u Zagrebu - Westin, Sheraton, Panorama, Jadran, Zagreb i International - te tri hotela i vile u Dubrovniku, od kojih je posljednji, Hotel Sheraton Dubrovnik Riviera, otvoren 2015. godine kao dio investicije vrijedne više od 80 milijuna eura.

U 2016. HUP-Zagreb je zabilježio rast prihoda od 10,7 posto na 263 milijuna kuna. Nakon oporezivanja dobit mu je iznosila 64,9 milijuna kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!