izlazak iz stečaja

Adris grupa otkupila potraživanja osigurana hipotekama na Hotelu Marjan

  • Autor: Z. K./Hina
  • Zadnja izmjena 01.12.2017 15:54
  • Objavljeno 01.12.2017 u 15:52
Hotel Marjan

Hotel Marjan

Izvor: Pixsell / Autor: Tino Juric/PIXSELL

Adria Resorts, tvrtka u sastavu Adris grupe, otkupila je od austrijske Heta Asset Resolution potraživanja osigurana hipotekama na nekretnini hotela Marjan u Splitu, potvrdili su u petak iz Adrisa

"Adria Resorts, tvrtka u sastavu Adris grupe, od društva Heta Asset Resolution otkupila je potraživanja osigurana hipotekama na nekretnini hotela Marjan u Splitu. Nakon što smo 2016. otkupili potraživanja na tzv. Aneksu hotela Marjan, ovime dodatno potvrđujemo našu ozbiljnost kao investitora te se u tom smislu nadamo što skorijem okončanju stečajnog postupka", istaknuli su na upit Hine iz Adrisa, koji je u jesen prošle godine otkupilo tražbine za apartmanski aneks Marjana. 

Adris je u četvrtak putem Zagrebačke burze objavio da je "30. studenoga Adria resorts d.o.o., u kojem je Adris grupa jedini član i osnivač, zaključio ugovor o kupoprodaji potraživanja s pripadajućim hipotekama na nekretnini u vlasništvu tvrtke Adriatic u stečaju iz Splita (Hotel Marjan u Splitu) i ostalim instrumentima osiguranja od austrijske tvrtke Heta Asset Resolution i njenog povezanog društva H-ABDUCO d.o.o. iz Zagreba".

Iz Adrisa u odgovoru na upit Hine o namjerama vezano uz hotel Marjan u Splitu navode kako su dosad u turistički dio svoga poslovanja uložili više od tri milijarde kuna.

"U sljedećem trogodišnjem razdoblju namjeravamo dodatno uložiti gotovo 2 milijarde kuna. Odnosi se to ponajprije na dovršetak hotela Park, vrijednog 600 milijuna kuna. Uz ulaganja u Rovinju, ustrajemo u namjeri ulaganja i u druga atraktivna odredišta u nas, primjerice Zagreb i Split", ističu iz Adrisa.

Inače, splitski Hotel Marjan bio je u vlasništvu tvrtke Adriatic, bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma, no sredinom 2015. godine nad tom je tvrtkom pokrenut stečajni postupak, a pokrenula ga je 13 radnika tvrtke Adriatic zbog 34 neisplaćene plaće i otpremnina.

Adris grupa, odnosno njezina turistička tvrtka Adria Resorts, u jesen prošle godine otkupila je tražbine za apartmanski aneks Marjana, točnije petinu ukupne površine hotela, a osim za taj dio, koji se sastoji od 58 soba, Adria Resorts je preuzeo i tražbine 72 djelatnika hotela.

U protekle dvije godine radnici su nekoliko puta prosvjedovali pred Marjanom i Trgovačkim sudom, gdje su upozoravali na mogućnost obezvrjeđivanja hotela, tražili da se u proces stečajnog postupka uključi Državno odvjetništvo i Uskok, te da Ministarstvo pravosuđa provede izvanredni nadzor Trgovačkog suda u Splitu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!