ZATVORENA SJEDNICA

Vlada smijenila Tolušićevog pomoćnika koji je tražio od inspektora da ne budu prerevni prije Uskrsa

08.03.2018 u 19:55

Bionic
Reading

Na zatvorenoj sjednici Vlada je razriješila pomoćnika ministra poljoprivrede Damir Agičića, koji je objavio prije nekoliko dana inspektorima dopis s uputama kako raditi u blagdansko vrijeme

Podsjetimo, Agičić je veterinarskim inspekotrima sugerirao da ne 'glume prerevnu inspekciju prije Uskrsa'.

'S obzirom na to da je krajem ovoga mjeseca Veliki tjedan i da mnoštvo naših stranaka na poseban način proživljava to razdoblje, preporučujem i molim vas da taj posljednji tjedan ožujka ne planirate nikakve inspekcijske nadzore u objektima', naveo je Agičić na početku svog dopisa.

Ministarstvo poljoprivrede se odmah ogradilo od Agičićeva dopisa a sada je uslijedila i njegova smjena. 

Vlada je na zatvorenoj sjednici donijela još neke kadrovske odluke.

Na osobni je zahtjev, s danom 15. ožujka 2018. godine, razriješen pomoćnik ministra zdravstva Denis Kovačić.

Članovima Odbora za državnu službu, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, imenovani su Ivana Najman, Ivona Kovačić, Nadja Rabar, Goran Orešković i Maja Pleskalt.

Razriješen je dosadašnji član Upravnoga vijeća Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje  Marinko Papuga te je novim članom  Upravnoga vijeća, koji se imenuje na prijedlog ministra nadležnog za mirovinski sustav, imenovan Luka Novosel.

  • +13
Vlada RH na zatvorenoj sjednici razriješila je Damira Agičića Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Zbog isteka mandata razriješena je dosadašnja članica Upravnoga vijeća spomenutog Zavoda Jasna A. Petrović, te je istodobno ponovno imenovana za članicu vijeća koja se imenuje na prijedlog udruga umirovljenika, u novom mandatnom razdoblju.

Razriješen je dosadašnji član Povjerenstva za istraživanje, uređenje i održavanje vojnih groblja, groblja žrtava Drugog svjetskog rata i groblja poslijeratnog razdoblja Zdravko Modrušan. Novim je članom spomenutoga Povjerenstva, kao predstavnik Ministarstva unutarnjih poslova imenovan Marijan Nikolaus.

Vlada je razriješila dosadašnjega člana Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Sandra Mustafagića, te je novim članom Stožera, kao predstavnika Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, imenovala Ivicu Bošnjaka.

Vlada je imenovala Dobrilu Miletić novom zamjenicom predstavnice Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Povjerenstvu Gospodarsko-socijalnoga vijeća za socijalnu politiku, umjesto dosadašnje zamjenice predstavnice Jasenke Hanže Hanzlin, koja je preminula.

Vlada je izmijenila Odluku o osnivanju i imenovanju članova Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske, kojom se razrješuje dosadašnji član Savjeta, predstavnik za Australiju, Ante Jurić, te se novom članicom Savjeta, kao predstavnica hrvatskog iseljeništva/dijaspore za Australiju, imenuje Tonka Devčić-Sarić.

Skupštini društva HŽ Cargo d.o.o. Vlada  predlaže opoziv dosadašnjega člana Uprave – direktora  Željka Pokrovca te imenovanje mr. sc. Gordana Žurge novim članom Uprave – direktorom, najdulje na vrijeme od šest mjeseci, sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednika i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Na osobni zahtjev, zbog odlaska u mirovinu, Vlada je, s danom 11. ožujka 2018. godine, razriješila zamjenika ravnatelja Državnoga zavoda za statistiku  Roberta Kneževića.