ECC reciklirane kartice

Vjerujemo u zeleniju budućnost!

15.06.2022 u 15:36

Bionic
Reading

Erste Card Club predstavlja kartice od reciklirane plastike za održivost po mjeri suvremenog korisnika

Erste grupa aktivno je usmjeren na postizanje što većeg stupnja održivosti u svim aspektima poslovanja s ciljem maksimalnog smanjenja negativnog utjecaja na klimatske promjene. Naime, očuvanje okoliša, energetska učinkovitost i korištenje obnovljivih izvora energije predstavlja nužan preduvjet održivog razvoja te je jamstvo zelenije budućnosti zajednice.

Upravo zbog toga, u okviru zelene tranzicije koja se već neko vrijeme provodi, Erste Card Club započeo je s izdavanjem kartica načinjenih od reciklirane plastike te plastike s posebnim svojstvima razgradnje. Osim toga, zelenoj tranziciji Erste Card Cluba pridonose i svi prateći materijali kartica načinjeni od papira koji je certificiran FSC standardom, a u planu je dodatno smanjenje potrošnje električne i toplinske energije.

Ekološki prihvatljivo poslovanje

Kroz provedbu politike zaštite okoliša i energije, Erste Card Club želi odgovorno upravljati resursima koje koristi, pa kroz FSC certifikat jamči odgovorno gospodarenje šumama iz kojih prerađeni resursi potječu, što u praksi znači sadnju, uzgoj i održavanje novih stabala kako bi se nadomjestilo svako drvo posječeno za potrebe nastajanja papira.

Tijekom 2022. planirano je prebaciti 40% kartica koje izdaje Erste Card Club na održive materijale, kao što će i 100% popratnih materijala vezanih za kartice imati FSC certifikat. Prelazak ostatka portfelja kartica na recikliranu plastiku planiran je u fazama do kraja 2023., ovisno o prestanku važenja samih kartica.

Zadovoljstvo nam je biti mali kotačić koji pokreće veliku priču očuvanja okoliša jer vjerujemo da zajedno možemo donijeti pozitivnu promjenu za zeleniju budućnost.

#vjerujuekologiju