ČEKAJU ODOBRENJE

Vipnet preuzima Metronet

08.12.2016 u 12:05

Bionic
Reading

Telekomunikacijska tvrtka Vipnet preuzela je kontrolni udjel u Metronet telekomunikacijama, a završetak transakcije očekuje se u prvom kvartalu 2017., nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN)

Objavljeno je to u četvrtak na konferenciji za novinare Vipneta i Metroneta, pri čemu su predstavnici dviju kompanija naglasili kako će to biti dobro za njih, ali i za konsolidaciju hrvatskog telekom tržišta.

Predsjednik Uprave Vipneta Jiří Dvorjančansky i predsjednik Uprave Metroneta Željko Lukač nisu otkrili vrijednost transakcije, kao ni visinu udjela koji je preuzeo Vipnet, ali su kazali da se radi o većinskom udjelu u Metronetu.

‘Vjerujemo u pozitivan ishod iz AZTN-a, a akvizicijom Metroneta postajemo vodeći alternativni pružatelj poslovnih telekomunikacijskih i ICT rješenja’, rekao je Dvorjančansky.

Naznačio je da su Vipnet i Metronet kompatibilni te da će Vipnet akvizicijom ojačati korisničke baze u poslovnom segmentu. Lukač je pak kazao da je Metronetu drago što im Vipnet postaje partner jer, kako je ocijenio, Vipnet ima snagu da Metronetu osigura poticaj za rast i razvoj.

Metronet je pružatelj poslovnih telekomunikacijskih rješenja s više od 4.300 poslovnih korisnika, posjeduje infrastrukturu od 4.000 kilometara optičke mreže, a prošle godine je ostvario prihode od 28 milijuna eura.

Nakon više godina otežanog poslovanja Metronet se prošle godine izvukao iz gubitaka, dok je Vipnet u prvih devet mjeseci ove godine ostvario rast prihoda od 8,9 posto i rast dobiti (EBITDA) od 9,1 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Nastavak takvog trenda obje tvrtke očekuju i do kraja ove godine, vjerujući da će im partnerstvo u 2017. donijeti dobre rezultate.