OTVORENO 50 RADNIH MJESTA

Vindija otvorila novi pogon u Vojvodini

23.08.2013 u 19:11

Bionic
Reading

Prehrambena industrija Vindija otvorila je danas u mjestu Plandište, na jugoistoku Vojvodine, novi pogon za proizvodnju mesnih prerađevina u koji je uložila 2,66 milijuna eura i gdje planira otvoriti 50-ak novih radnih mjesta

Novim pogonom Vindija osigurava dodatne količine peradarskih proizvoda za izvoz u zemlje Cefte, Europsku uniju i Rusiju. Kako ističe generalni direktor Vindije Dragutin Drk, Vindija je ukupnim ulaganjima u Srbiji od 34 milijuna eura uspješno premostila prepreke pri izvozu u zemlje članice Cefte.

Uz to, kaže Drk, Vindija je osigurala kvalitetnu podlogu za osvajanje stabilnog mjesta u proizvodnji pilećeg mesa na tržištu Srbije te veće prisutnosti na tržištima EU-a i Ruske Federacije.

Iz Vindije ističu i kako je taj hrvatski poslovni sustav u Srbiji uspješno objedinio farmu za tov, tvornicu stočne hrane UNIP u Valjevu, industriju mesa u Plandištu i tri distribucijska centra i tako osigurao jedinstvenu konkurentsku prednost koja se ogleda u potpunoj kontroli nad svim fazama proizvodnje, što pak jamči provjereno porijeklo i najvišu kvalitetu mesa.

Uz čelnike Vindije, otvaranju novog pogona Vindije u Plandištu bili su nazočni i predstavnici Vojvodine te hrvatskog Ministarstva poljoprivrede. Vindija je u sklopu investicije u novi pogon u Plandištu rekonstruirala i vlastitu veterinarsku stanicu koja će svakodnevno pratiti zdravstveni status primarne proizvodnje. Uz certificirani i implementirani HACCP sustav koji je u primjeni kontinuirano već četiri godine, svi su proizvodi certificirani po Halal standardu, a u planovima je i implementacija u dogledno vrijeme IFS I BRC standarda, kažu u Vindiji.

Poslovni sustav Vindija među najvećim je hrvatskim prehrambenim industrijama. U grupi Vindija je 13 tvrtki, od kojih je 6 proizvodnih društava i jedna tvrtka koja obavlja trgovačku djelatnost, ima više od 4.000 radnika, a ukupni je prihod grupe za prošlu godinu iznosio 411 milijuna eura.