karijere

Vilma Učeta Duzlevska nova je šefica Triglav osiguranja

21.07.2023 u 14:53

Bionic
Reading

Nadzorni odbor Triglav osiguranja d.d. je po primitku pozitivne odluke Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga donio odluku o imenovanju gđe. Vilme Učete Duzlevske na mjesto predsjednice Uprave s mandatom od četiri godine s početkom 20. srpnja 2023. godine.

S više od 15 godina iskustva u upravljanju u financijskom sektoru na području životnih i neživotnih osiguranja, od kojih već 12 godina na poziciji Glavne izvršne direktorice, Vilma Učeta Duzlevska ima dokazano iskustvo u razvoju i upravljanju osiguravajućim društvom s potvrđenim rezultatima – jačanjem kapitalne baze, solventnosti i rasta društava.

Uz formalno obrazovanje koje je stekla na Ekonomskom fakultetu u Skopju, Vilma Učeta Duzlevska nositelj je brojnih međunarodnih certifikata i licenci s područja menadžmenta i osiguranja. Tijekom 2019. i 2020. godine bila je članica Upravnog odbora Gospodarske komore Sjeverne Makedonije te Upravnog odbora makedonskog Nacionalnog biroa za osiguranje.

Aktivan je autor i dopisnik stručnih i poslovnih časopisa te sudionik i govornik na brojnim europskim i svjetskim konferencijama o osiguranju. Učeta Duzlevska za svoja dostignuća u poslovanju te razvoj kompanija koje je vodila nagrađena je kao jedan od najuspješnijih poslovnih lidera u jugoistočnoj Europi, u sklopu Business Elite programa „40 Under 40“. U 2022. godini nagrađena je još jednim priznanjem, „Vodeće žene“, za postignuća u poslovnom sektoru. Aktualna je predsjednica Executive Women Business Cluba u Sjevernoj Makedoniji te aktivna članica Kluba poslovnih lidera u Jugoistočnoj Europi.

U poslovnom sustavu Croatia osiguranja u Makedoniji radila je od 2009. do 2020. godine, uz dva mandata glavne izvršne direktorice i izvršne članice Odbora direktora u društvu Croatia osiguranje – Život d.d., a karijeru je nastavila na glavnoj izvršnoj poziciji u segmentu neživotnih osiguranja, u društvu Croatia osiguranje – Društvo za neživotno osiguranje d.d.

U listopadu 2020. prelazi u društvo Triglav Osiguranje Život a.d. na mjesto generalne direktorice i izvršne članice Odbora direktora, gdje su joj glavne dužnosti, uz odgovornost za cjelokupno poslovanje Društva, bile implementacija poslovne strategije za dugoročni razvoj, povećanje adekvatnosti kapitala i jačanje pozicije na tržištu.

Povodom imenovanja na mjesto predsjednice Uprave, Vilma Učeta Duzlevska izjavila je:

'Velika je odgovornost predvoditi Triglav osiguranje na hrvatskom tržištu. Tijekom četverogodišnjeg mandatnog razdoblja usmjerit ćemo se na klijente i njihove osiguravateljne potrebe te graditi stabilan i dugoročan odnos povjerljivog partnera. Cilj nam je biti prvi i pravi izbor hrvatskih građana prilikom odabira osiguravatelja koji će im biti potpora prilikom nastanka rizičnih događaja. Uz održivo profitabilno poslovanje, baziramo poslovnu strategiju prvenstveno na rastu i razvoju retail segmenta, gdje su u prvom planu naši klijenti, jer nam je krajnji cilj uspostaviti standard iznimnog korisničkog iskustva – uvijek i svuda. Uz digitalizaciju, u koju ćemo uložiti značajna sredstva, s velikom se ambicioznošću i žarom planiramo posvetiti implementaciji novih i inovativnih osigurateljnih produkata, što je jedan od važnih preduvjeta za postizanje prepoznatljivosti na tržištu. Uz cijeli set koraka koji planiramo poduzeti u mandatnom razdoblju, vidim Triglav visoko na ljestvici izbora partnera za osiguranje u Hrvatskoj'.