kandidatkinja za gradonačelnicu

Vesna Škare Ožbolt pohvalila se da joj odvjetnički ured 'fino posluje'. Provjerili smo što kažu brojke

15.03.2021 u 12:37

Bionic
Reading

Povratnica na političku scenu Vesna Škare Ožbolt kao nezavisna kandidatkinja uključila se u utrku za gradonačelnicu Zagreba. Ako pobijedi na izborima, morat će zamrznuti odvjetničku karijeru, u koju se upustila prije 13 godina. Provjerili smo kako posluje njezin odvjetnički ured

Gostujući u 'Nedjeljom u 2', na pitanje Aleksandra Stankovića znači li njezina kandidatura da joj posao u odvjetništvu ne ide baš dobro, Škare Ožbolt odgovorila je kako joj ured 'fino posluje'.

'Ide jako dobro. Ispunjavam sve kriterije da ostanem u odvjetništvu. Nakon politike nisam uzela saborsku mirovinu, otišla sam na tržište. Krenula sam od nule i danas fino poslujem, zapošljavam i plaćam poreze. Kandidirala sam se jer su mi zasmetale neke stvari u Gradu Zagrebu', rekla je Škare Ožbolt.

U odvjetničke vode bivša ministrica pravosuđa u vladi Ive Sanadera otisnula se 2008., tada još kao predsjednica stranke Demokratskog centra (ugašena 2016.).

Najprije je radila samostalno, da bi 2009. s odvjetnicom iz Vinkovaca Višnjom Mišin osnovala odvjetnički ured Škare Ožbolt & Mišin s adresom u Masarykovoj ulici 10 u Zagrebu.

Taj ured radio je manje od godinu dana, kad je odlukom osnivačica likvidiran u svibnju 2010. godine. Škare Ožbolt nakon toga nastavila je raditi sama na istoj adresi i, prema podacima iz javno dostupnih financijskih izvještaja, ide joj sasvim dobro.

  • +5
Vesna Škare Ožbolt Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Kako poslovne brojke za 2020. još nisu objavljene, analizirat ćemo prijašnje godine.

Od 2017. do 2019. prosječan prihod odvjetničkog ureda Vesne Škare Ožbolt iznosio je oko 1,5 milijuna kuna. Godinu uredno završava s dobiti. Tako je 2019. imala 353 tisuće kuna zarade, a godinu prije toga 660 tisuća kuna.

Bilanca ureda je dobra, ukupni kapital je oko 1,3 milijuna kuna dok su kratkoročne obaveze 2019. iznosile oko 621 tisuću kuna. Prema podacima Fine, odvjetnički ured Škare Ožbolt ima šestero zaposlenih.

Inače, prije 13 godina, kad je odlučila povući se iz visoke politike, Škare Ožbolt najavila je da to nije zauvijek zbogom, već samo mali odmor.

'Odavno se nisam osjećala ovako ležerno, smireno i dobre volje. Tek kad iskočiš iz tog žrvnja, u kojemu sam ja godinama bila, vidiš koliko je toga bilo smiješno. Tu mislim na sva ona jadna politička podvaljivanja, uzaludne borbe... Ovo je vrijeme u kojem u takvu okruženju ne možeš baš ništa napraviti. A ja sam lik koji hoće mijenjati stvari, emotivac koji skače na prvu, što kod nas apsolutno ne valja. No moj novi posao ne znači da ću ostaviti politiku. Naprotiv. Samo ću se malo odmoriti od nje. A koliko će taj odmor trajati, sama ću odlučiti', izjavila je u ožujku 2008. za Večernji list.