pomoć stradalima

Važna obavijest za sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije: Obustavljaju se ovrhe i novi ovršni postupci

12.01.2021 u 12:18

Bionic
Reading

Hrvatska udruga agencija za naplatu potraživanja (HUAN) izvijestila je u utorak da su članice te udruge obustavile naplatu potraživanja prema građanima Sisačko-moslavačke županije, a obustavljena je i provedba novih ovršnih postupaka

"Zbog teške situacije i brojnih poteškoća koje su nakon razornog potresa zadesile građane Sisačko-moslavačke županije, članice Hrvatske udruge agencija za naplatu potraživanja obustavile su naplatu potraživanja prema građanima Sisačko-moslavačke županije. Osim toga, pokretanje novih ovršnih postupaka se također neće provoditi", ističe se u priopćenju.

Prema građanima s područja Gline, Petrinje i Siska nove ovrhe se ne pokreću od 29. prosinca, navode iz HUAN-a.

Osim zaustavljanja redovne naplate i obustave pokretanja novih ovršnih postupaka, članice HUAN-a doniraju 300 tisuća kuna Gradu Petrinji, Gradu Sisku i Gradu Glini za pomoć pri obnovi razrušenih kuća. Članice će, pored zajedničke, svoje individualne donacije izravno usmjeriti prema nekoliko obitelji s područja Sisačko-moslavačke županije, a donirana će se sredstva moći koristiti isključivo za sanaciju oštećenih objekata, navodi se u priopćenju.

  • +44
Potres u Sisku Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

Predsjednik HUAN-a Matija Arapović u izjavi koja se prenosi u priopćenju kaže kako vjeruju da je u ovakvim okolnostima važno pokazati dodatno razumijevanje i solidarnost. "Iz tog smo razloga na razini udruge usvojili mjere kojima se obustavlja provedba novih ovršnih postupaka prema građanima s područja Banovine, kako bismo im olakšali naredno razdoblje", istaknuo je Arapović.

Hrvatska udruga agencija za naplatu potraživanja (HUAN) osnovana je 2008. godine, a po podacima iz priopćenja do danas broji osam članica - Prima Solvent, CEI Zagreb, EOS Matrix, B2 Kapital, Kredyt Inkaso, McGrath & Arthur, Return to Business i APS Croatia.