POSRNULI TEKSTILNI DIV

Varteks bi trebao otpustiti barem 1.200 radnika

VARTEKS TEKSTILNA INDUSTRIJA

VARTEKS TEKSTILNA INDUSTRIJA

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Željko Hajdinjak

U idućih šest mjeseci Varteks mora otpustiti barem 1.200 radnika želi li opstati. Negdašnji tekstilni div koji je prehranjivao pola Varaždinske županije, da bi opstao, uz otpuštanje polovice radnika (ukupno zaposleno 2.800), treba hitnu financijsku pomoć Vlade te banaka koje bi reprogramirale dugove, ali i razumijevanje dobavljača koji bi prolongirali svoja potraživanja

Takav dramatičan apel poslao je Stjepan Igrec, najveći pojedinačni dioničar Varteksa i čelnik nadzornog odbora te tvrtke otkada je Milan Horvat, vlasnik varaždinske Fime, zbog povezanosti s aferom Podravka u pritvoru.

'Prošlog tjedna upravi smo dali zadatak da odmah prema Vladi pokrene pitanje strategije razvitka tekstilne industrije koja je bila izrađena još 2007. godine, ali nikada nisu bili isplaćeni poticaji iz sporazuma', kaže Stjepan Igrec i napominje da usto odmah treba donijeti teške odluke.

'Treba se riješiti nepotrebne, ali tržišne imovine Varteksa, ali pod uvjetom da 2.800 zaposlenih tijekom šest mjeseci ne pojedu efekte povučenih poteza, odnosno da ne ode sve na plaće. Tada će svi ostati bez radnih mjesta, a vlasnici bez imovine', kaže Igrec napominjući da se više ne mogu odgađati velika otpuštanja, nego treba ići prema realnom cilju, stvaranju profitabilne tvrtke s najviše 1.500 zaposlenih, piše Večernji.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi