poslovni rezultati

Valamar s prihodom od 689 milijuna kuna, pet posto više noćenja nego lani

31.07.2019 u 11:40

Bionic
Reading

Valamar Riviera je u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila ukupan prihod od 698 milijuna kuna, od čega se 663 milijuna kuna odnosi na prihode od prodaje, koji su u odnosu na isto razdoblje prošle godine zabilježili porast od 13 posto

Realizirano je više od 2 milijuna noćenja, što je pet posto više u odnosu na prošlu godinu. Time je rast noćenja nastavljen već petu godinu zaredom uz povećanje prosječne dnevne cijene za osam posto. Ostvareni prihodi rezultat su intenzivnog investicijskog ciklusa te konsolidacije Hotela Makarska i Valamar Obertauern Hotela.

Unatoč izazovnoj turističkoj sezoni te povećanju konkurentnosti pojedinih destinacija na Mediteranu, Valamar bilježi dobre rezultate u prvom dijelu godine i to osobito u investiranim objektima što je potvrda Valamarove dugoročne strategije ulaganja u kvalitetu ponude te ulaganja u destinacije i zaposlenike.

Uplatom uloga Valamar je stekao 23,61%, a PBZ Croatia osiguranje 70,83% dionica Helios Farosa nad kojim je u srpnju ove godine uspješno okončan stečajni postupak. Planirano je da će Valamar preuzeti i upravljanje nad hotelsko turističkim objektima Helios Farosa na jesen 2019. godine.

Valamar Collection Marea Suites Izvor: Licencirane fotografije / Autor: SGFd.o.o