FINANCIJSKO IZVJEŠĆE

Valamar ostvario 2,22 milijardi kuna prihoda i rast od 10 posto u odnosu na prethodnu godinu

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 02.03.2020 10:45
  • Objavljeno 02.03.2020 u 10:44
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Valamar

Prema revidiranim godišnjim rezultatima za 2019. Valamar Riviera ostvarila je 2,22 milijardi kuna ukupnih prihoda odnosno rast od 10% u odnosu na prethodnu godinu. U 2019. godini ostvareno je 6,8 milijuna noćenja što je porast od 5% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dok je prosječna cijena rasla za 5%. Operativna dobit dosegla je 769 milijuna kuna što čini rast od 11% u odnosu na 2018. godinu.

'Ostvareni rast prvenstveno je rezultat uspješnih ulaganja u razvoj proizvoda i širenja portfelja te uravnoteženog upravljanja operativnom efikasnosti vodeći brigu o povećanju plaća i poboljšanju uvjeta rada djelatnika', ističe se u priopćenju iz Valamara.

Protekle godine Valmar je proširio partnerstva s mirovinskim fondovima u skladu sa strategijom širenja i razvoja turističkog poslovanja.

U partnerstvu s Allianz ZB mirovinskim fondovima, Valamar je sudjelovao u dokapitalizaciji Imperial Riviere d.d. čime je započeta realizacija petogodišnjeg investicijskog ciklusa u vrijednosti od 1,5 milijardi kuna ulaganja. U partnerstvu s PBZ CO mirovinskim fondovima Valamar je kroz dokapitalizaciju Helios Farosa na otoku Hvaru započeo realizaciju petogodišnjeg plana ulaganja u portfelj vrijednog 700 milijuna kuna.

Valamar je 2019. godine potvrdio status najboljeg poslodavca u turizmu te je zauzeo sedmo mjesto među poslodavcima u Hrvatskoj prema istraživanju portala MojPosao, što je rezultat, ističe se u priopćenju, izvrsnih uvjeta rada i prilika za razvoj karijere koje nudi djelatnicima. Uz minimalni neto primitak u iznosu od 5.000 kuna, regres, božićnicu i ostale nagrade, Valamar je 2019. godine uveo 13. plaću. Velik broj hotela i kampova nagrađen je s više od 50 nacionalnih i međunarodnih priznanja dok je Valamar Rivieri već treći put pripala nagrada za najbolje odnose s investitorima.

Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamara

Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamara

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Valamar

 „Iza nas je sjajan period razvoja poslovanja jer smo u proteklih pet godina ostvarili širenje portfelja i prosječni godišnji rast rezultata poslovanja od preko 20% vodeći brigu o uravnoteženom i održivom razvoju. Nastavljamo s ulaganjima u kvalitetu proizvoda i razvoj ljudskih potencijala s ciljem nastavka rasta te stvaranja dodane vrijednosti za dioničare i partnere“, istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Stabilna bilanca, snažan novčani potencijal iz poslovnih aktivnosti i održiv omjer neto duga i EBITDA-e omogućavaju nesmetani nastavak strategije ulaganja u repozicioniranje portfelja prema ponudi i uslugama visoke dodane vrijednosti. U tijeku je izgradnja luksuznog ljetovališta Valamar Collection Pinea Resort 5* u zoni Pical, ulaže se u Valamar Parentino Hotel 4* te nastavlja s ulaganjem u Istra Premium Camping Resort 5*, kao i u druge projekte unaprjeđenja proizvoda i sadržaja za goste u svim destinacijama, navodi se u propćennju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!