PREPORUKA KNJIGE

Uspješna strategija burzovnog trgovanja

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 12.12.2008 09:50
  • Objavljeno 12.12.2008 u 09:55
burza

burza

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Knjiga 'Uspješna strategija burzovnog trgovanja', autora Burtona G. Malkiela, daje praktične savjete vezane uz strategiju investiranja i pokazuje da pojedinci mogu biti jednako uspješni kao i stručnjaci, a možda čak i uspješniji

Najnovija knjiga prevedena na hrvatski Uspješna strategija burzovnog trgovanja u izdanju Masmedije nezaobilazni je priručnik za individualne i institucionalne investitore te je obvezno štivo i za one koji slijede i druge investicijske metode.

Burton G. Malkiel karijeru je počeo kao tržišni profesionalac u jednom od vodećih investicijskih poduzeća s Wall Streeta. Kasnije je bio predsjednik u investicijskom odboru jedne osiguravajuće kuće koja je upravljala imovinom od 800 milijardi dolara, a dugi niz godina bio je i direktor jednog od najvećih investicijskih poduzeća na svijetu, poduzeća koje je posjedovalo sredstva u iznosu većem od bilijun dolara. Predavao je ekonomiju na Princetonu, gdje je obnašao funkciju predstojnika Odsjeka za ekonomiju, a bio je i dekan na Yale School of Management. Prema vlastitim riječima, cijelog je života investitor i uspješni sudionik na tržištu, a specijalizirao se na području tržišta vrijednosnih papira i investicijskoga ponašanja.

U ovom bezvremenskom klasiku, autor istražuje neke popularne analitičke tehnike koje se koriste pri investicijskim odlukama, uključujući tehničku i fundamentalnu analizu, i ističe njihove nedostatke. Malkiel smatra da ne postoji predvidljiva pravilnost u kretanju dionica, tj. da se cijena dionica kreće nasumično (random walk teorija). Profesionalni investitori, kao što su Warren Buffett i Peter Lynch, imaju bolji pristup informacijama, što im omogućuje veću moć na tržištu. Međutim, autor smatra da i individualni investitori mogu biti jednako uspješni, a možda čak i uspješniji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi