značajno priznanje

UniCredit proglašen najboljom bankom za 2023. godinu

01.12.2023 u 13:34

Bionic
Reading

UniCredit Grupa, čija je Zagrebačka banka članica, proglašena je najboljom bankom za 2023. godinu. Uz ovo prestižno priznanje, Banka je proglašena i najboljom u zapadnoj Europi u sklopu dodjele nagrada Bank of the Year u organizaciji renomiranog magazina The Banker. Tijekom tradicionalne svečanosti održane u Londonu, UniCredit je također proglašen bankom godine u Italiji i Bugarskoj

Riječ je o dodjeli nagrada koja se smatra tržišnim standardom za izvrsnost u bankarstvu, a u sklopu ove nagrade, magazin ocjenjuje vodeće svjetske financijske institucije na temelju sposobnosti ostvarivanja povrata, stjecanja strateške prednosti i pružanja usluga na tržištima.

'Iznimno smo ponosni na ova postignuća koja pokazuju zajedničku snagu naših trinaest banaka diljem Europe te potvrđuju da su klijenti u središtu svega što radimo. Sve ovo, naravno, omogućili su kolege koji su stali iza strategije i kulture izvrsnosti koju njegujemo unutar banke. Nastavit ćemo podizati ljestvicu za sve naše klijente i zajednice na putu prema našem cilju da postanemo banka za budućnost Europe', istaknuo je Andrea Orcel, glavni izvršni direktor UniCredita.