turiZAM U HRVATSKOJ

Umag u TOP 5 destinacija: Ostvario milijunto noćenje pet dana ranije nego lani

11.07.2023 u 10:45

Bionic
Reading

Umag je ove godine milijunto turističko noćenje ostvario 9. srpnja što je pet dana ranije nego lani, izvijestili su iz Turističke zajednice (TZ) Umag

Od početka godine do 9. srpnja na području Umaga ostvareno je 249 tisuća dolazaka i milijun i 81 tisuća noćenja, što je za 11 posto više u dolascima i 13 posto više u noćenjima u odnosu na isto razdoblje lani.

To svrstava Umag u top pet destinacija u Hrvatskoj po broju ostvarenih noćenja, kažu u umaškom TZ-u navodeći kako je u hotelima ostvareno 15 posto više a u kampovima 10 posto više noćenja, dok je privatni smještaj na razini ostvarenih noćenja lanjske godine. Najveći broj noćenja je ostvaren s njemačkog tržišta, zatim slovenskog, austrijskog, hrvatskog, češkog i talijanskog.

"Iz godine u godinu trudimo se podizati kvalitetu ponude turistima, što uključuje brojne manifestacije koje privlače veliki broj turista u naš grad. Njima se nastoji utjecati ne samo na ljetne mjesece, već i dolaske tijekom pred i posezone pa su tako i ovogodišnje manifestacije polučile rekordne rezultate", izjavio je direktor Turističke zajednice grada Umaga Milovan Popović.

Podsjetio je kako je iznimno veliki broj posjetitelja ostvaren tijekom manifestacije Sea Star Festival, no i tijekom održavanja niza nogometnih turnira za mlađe kategorije Umag Trophy kao i rukometnog kampa za mlađe kategorije.

"Umag je već duži period prepoznat i po idealnim uvjetima za zimske pripreme nogometnih klubova, organizaciju raznih biciklističkih utrka te pripreme velikog broja tenisača. Radi se na pojačanoj promociji i prezentaciji Umaga kao sportske destinacije na stranim tržištima u suradnji s organizatorima sportskih manifestacija", kaže Popović.

Osim manifestacija, naveo je on, na području Umaga tijekom godine ostvaruje se niz investicija koje Umag čine ljepšim i privlačnijim mjestom. U Turističkoj zajednici grada Umaga očekuju kako će godinu završiti s rekordnim brojem gostiju i ostvarenih noćenja.