pojasnili nesporazum

Uljanik: Potpuno je netočno da u škver dolaze strani radnici

27.08.2018 u 13:04

Bionic
Reading

Iz pulskog brodogradilišta Uljanik u ponedjeljak su priopćili kako je kriva i netočna formulacija koju su prenijeli pojedini mediji da brodovlasnik jednog od brodova u izgradnju želi dovesti svoje nove zamjenske ljude.

'Predstavnik brodovlasnika na gradnji 530 proteklog se tjedna obratio Upravi sa zahtjevom da se omogući rad njegovih direktnih servisera i montažera na poslovima koji su prema ugovoru njegova obveza i koji, neovisno o Uljaniku i Uljanikovim radnicima, na spomenutoj gradnji rade od siječnja ove godine', priopćeno je iz kompanije.

'Poslovi koji su obveza Uljanika na toj gradnji nisu predmet brodovlasnikove zamolbe. Poštujući zakon i potpuno legalan štrajk koji su pokrenuli sindikati, Uprava je brodovlasnika uputila na Štrajkaški odbor, koji jedni ima ovlasti odlučivati o ovakvim pitanjima', dodaje se.

Ponavlja se da je riječ je o stranim montažerima koji su u Puli već više od pola godine, rade neovisno o Uljaniku za brodovlasnika, i to u dijelu završnog opremanja polarnog kruzera.

  • +7
Uljanik, porinuće broda za polarna istraživanja Scenic Eclipse Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL