TEŠKA SITUACIJA

Uljanik iz zla u gore: Nakon gubitka ugovora za četiri broda te ulaska policije blokiran mu je i račun

04.09.2018 u 08:55

Bionic
Reading

Poslovni račun Uljanika blokiran je u utorak ujutro, pokazuju podaci Financijske agencije (Fina), nakon što su u ponedjeljak raskinuti ugovori o izgradnji četiri broda u Uljanik grupi, a u tvrtku je po nalogu DORH-a ušla u izvide i policija

Zbog nemogućnosti Uljanika da isporuči brod sukladno odredbama iz ugovora o gradnji broda, kompanija Siem Shipping jednostrano je u ponedjeljak raskinula ugovore o gradnji brodova za prijevoz automobila i kamiona, na kojima su sve aktivnosti ranije obustavljene na zahtjev kupca, te fizička proizvodnja brodova nije ni započela, izvijestili su jučer iz Uljanika.

Štrajk u Brodogradilištu 3. maju, kao i u cijeloj Uljanik grupi, u ponedjeljak je prekinut nakon što su isplaćene srpanjske plaće.

Policija je, pak, u ponedjeljak potvrdila da po nalogu Državnog odvjetništva provodi izvide u Uljanik grupi.

"Policija temeljem naloga nadležnog Državnog odvjetništva provodi izvide te obzirom na odredbe Zakona o kaznenom postupku nismo u mogućnosti ustupiti više informacija", priopćeno je iz MUP-a.

Prošloga četvrtka, dan uoči isplate plaća radnicima Uljanika, također je neko vrijeme bio blokiran račun Uljanika, ali je isti dan deblokiran. Račun 3. Maja, pak, i dalje je u blokadi.

  • +44
Radnici Uljanika ponovno na ulicama i traže ostavku uprave Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Nakon što su im isplaćene plaće za srpanj i završen osmodnevni štrajk, radnici brodogradilišta Uljanik u ponedjeljak su ponovno na radnim mjestima, nastavili su raditi, Štrajkaški odbor je raspušten ali je osnovana Koordinacija Uljanikovih sindikata.

Iz ureda korporativnih komunikacija potvrđeno je i kako je u prvom polugodištu iz Uljanik Grupe u Puli i Rijeci otišlo više od 250 radnika, a samo tijekom srpnja i kolovoza napustilo ju je čak 160 radnika