ELEKTRONIČKI REGISTAR KOMUNIKACIJSKE MREŽE

Ugovor Gisdate s makedonskim regulatorom

27.07.2011 u 18:26

Bionic
Reading

GDi Gisdata grupa je potpisala ugovor s Agencijom za elektronske komunikacije Makedonije (AEK) za implementaciju integriranog sustava jedinstvenog nacionalnog elektroničkog registra cjelokupne javne fiksne i radijske komunikacijske mrežne infrastrukture u Makedoniji, priopćeno je iz Gisdate

Ugovor je potpisala GDi Gisdatina tvrtka-kćer GDi Gisdata Skopje, a projekt će započeti idućeg tjedna i trebao bi završiti do kraja godine.

GDi Gisdata će u sklopu ugovora implementirati integrirani sustav elektroničkog registra infrastrukture svih javnih komunikacijskih mreža i kapaciteta u Makedoniji, što uključuje i bežične (radijske) te fiksne komunikacijske infrastrukture.

Uz pomoć tog sustava AEK će, primjerice, moći evidentirati sve radio-odašiljače u svim reguliranim segmentima radiofrekvencijskog spektra. To uključuje tehnologije mobilne telefonije te cjelokupnu radio-difuznu infrastrukturu koja uključuje analogne i digitalne sustave za prijenos i emitiranje radijskog i TV signala, usmjerene mikrovalne veze, a čak i radarsku infrastrukturu, s obzirom na to da i radarski sustavi pripadaju u kategoriju radio-odašiljača, kaže se u priopćenju.

GDi Gisdata će uz razvoj i implementaciju softverskog rješenja isporučiti i opsežan skup referentnih prostornih geopodataka za lociranje telekom infrastrukture. Tako će se u temelju baze podataka elektroničkog registra naći i digitalni model visine terena, podaci o svim prometnicama i pokrovima terena, digitalne orto-foto snimke cijele Makedonije kao i adresni model te planovi za oko 30 makedonskih gradova, kaže se u priopćenju.