VARAŽDINSKE SLUŽBENICE

U županiji dobile otpremnine i zaposlile se u Gradu

08.11.2010 u 14:16

Bionic
Reading

'Sasvim je prirodno da gradonačelnik najuspješnije gradske administracije i grada ima potrebe za takve dvije djelatnice, te ih ponosno primam na posao na određeno vrijeme, što je sukladno zakonu', istaknuo je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok osvrćući se na zapošljavanje dviju bivših službenica Varaždinske županije iz koje su nedavno otišle uz vrlo solidne otpremnine

Nakon što je iz Varaždinske županije otišlo osmero službenika s otpremninama u ukupnom iznosu od 1,1 milijun kuna, dvije službenice ubrzo su posao dobile u Gradu Varaždinu. Riječ je o Darinki Hajduk-Vučić i Dubravki Kanoti, koje su zaposlene na mjestu v. d. pročelnika za kulturu te savjetnika u tom gradskom odjelu. Prije nego što su bez natječaja dobile ove poslove koje će obavljati idućih šest mjeseci, Varaždinska županija morala im je isplatiti otpremnine koje su blizu 200 tisuća kuna.

'Iz dokumenta o reorganizacije županijske uprave vidljivo je da su sve osobe koje su proglašene viškom ili su im ukinuta radna mjesta ili iz HDZ-a ili s moje nezavisne gradske liste, kao što je slučaj s Kanoti i Hajduk-Vučić. To je klasičan politički progon kakav nije zabilježen u povijesti varaždinske samouprave, nešto što apsolutno odstupa od mojih načela', ustvrdio je Čehok.

S obzirom na odlazak u mirovinu dosadašnjeg v. d. pročelnika gradskog Upravnog odjela za kulturu, varaždinski gradonačelnik je rekao da se javila potreba za novim djelatnicima.

'Kod njihovog zapošljavanja napravljeno je sve strogo prema zakonu. Već sada se pokazuju blagodati njihovog rada, ali ne može nagađati hoće li na sadašnjim mjestima i ostati. Zašto je župan dobio plan reorganizacije u svibnju, a nama tek sredinom rujna poslao prijedlog da ih preuzmemo, to morate pitati njega', upozorio je Čehok.

Da su u Gradu Varaždinu na vrijeme obaviješteni, kako je dodao, onda bi se razjasnile i dvojbe oko otpremnina s kojima gradska uprava nema nikakve veze.

'U trenutku zapošljavanja gospođa nisam znao za otpremnine. Visine isplaćenih otpremnina niti su mi sada poznate niti me to zanima. Međutim, ako mene pitate, premalo su dobile jer je riječ o najsposobnijim djelatnicama Varaždinske županije u kojoj za njih nema mjesta, a imate savjet župana s ljudima koji su jedva završili srednju školu. I to ne jednog', rekao je Čehok, dodavši da bi prema takvim djelatnicama s iskustvom balavci koji imaju političke moći morali imati barem poštovanje, ako ništa drugo.