ČETIRI GODINE PRIPREME

U srpnju počinje gradnja splitskog Westgatea

10.06.2013 u 10:43

Bionic
Reading

Nakon četiri godine priprema i prikupljanja dokumenata u srpnju bi se trebao početi graditi šoping centar Westgate u Splitu

Za gradnju centra uklonjena je, piše Večernji list, i zadnja prepreka s kojom se investitor Zapadna vrata suočio prošli mjesec, kada mu je, nekoliko dana prije izdavanja rješenja o gradnji, Upravni odbor za urbanizam i zaštitu okoliša Splita htio izdati jedinstveno rješenje o građenju za oba objekta – tornja budućeg centra.

To je investitoru bilo neprihvatljivo jer je za prvi objekt već dogovorio radove s izvođačem te našao kupca, odnosno planirao brzo krenuti u gradnju, a drugi objekt namjerava početi graditi nešto kasnije. Od početka se ta dva objekta tretiraju neovisno pa su bila potrebna i odvojena rješenja o gradnji jer u suprotnom projekt ne bi mogao biti realiziran.

Vrijednost je investicije 500 milijuna kuna. Prvi objekt trebao bi biti sjedište banke, a drugi hotel, o čemu se već pregovara sa svjetskim hotelskim lancima, a od nekih je navodno već stiglo i pismo namjere. Sve radove izvodi domaći građevinar Zagorje Tehnobeton.