summit100

U Skopju se sastali poslovni lideri jugoistočne Europe

17.10.2017 u 13:31

Bionic
Reading

Otvoren je šesti godišnji SUMMIT100 poslovnih lidera jugoistočne Europe u Skopju čija je glavna tema povezivanje u infrastrukturi, prometu, energetici, digitalizaciji, brendiranju regije te omogućavanju slobodnog kretanja roba i usluga te veći stupanj mobilnosti radne snage

Riječ je o vodećoj regionalnoj poslovnoj platformi koju je otvorio Živko Mukaetov, generalni direktor Alkaloida Skopje i predsjednik Upravnog odbora Summita100. Rekao je kako će, kao i svake godine, fokus ostati na regionalnoj suradnji jer je potrebno udruživanje tvrtki radi lakšeg pristupa novim tržištima.

'Ovo je odlična inicijativa da se tako nešto realizira. Istovremeno, Summit100 je snažna platforma za strukturiranje razvojnih programa koji bi značili korak naprijed u ispunjavanju misije izgradnje snažne poslovne zajednice kao generatora većeg ekonomskog rasta', rekao je on.

Violeta Bulc, europska povjerenica za promet naglasila je kako pozitivni trendovi u Europi, poput onog pada nezaposlenosti, predstavljaju dobru poruka za mlade ljude.

Summit100 u Skopju Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Summit100

'Europska unija izašla je iz krize, sve zemlje članice bilježe gospodarski rast i EU je danas najveće gospodarstvo u svijetu. Te dobre vijesti želimo podijeliti s našim partnerima na zapadnom Balkanu gdje se, također, događaju pozitivni trendovi', rekla je Bulc.

Tijekom Summita održat će se kreativne radionice posvećene energetici, ekonomiji baziranoj na znanju, brendiranju proizvoda na tržištu hrane i pića kao i digitalnoj agendi i turizmu. Predviđena je i plenarna prezentacija ideja za regionalnu suradnju političkih lidera regije.