rand shipyard

U Sinju se počeli proizvoditi brodovi, traži se više radnika

21.05.2024 u 23:08

Bionic
Reading

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj i direktorica Gospodarske zone 'Kukuzovac' Diana Breko jučer su posjetili proizvodni pogon tvrtke Rand Shipyard koja trenutno zapošljava 75 djelatnika, od kojih je desetak s područja Sinja i Cetinske krajine, priopćili su iz Grada Sinja

Svoje proizvode - brodove u stakloplastici - tvrtka Rand Shipyard prodaje uglavnom na skandinavskom tržištu, ali se proširila i u ostale dijelove svijeta - pa i na američko tržište. Pored brodova, Rand boats vlasnik je dizajna i proizvodi pontonske module koji su kao wellness ili spa, smještajni i ugostiteljski mobilni plutajući objekti vrlo traženi na tržištima srednje i sjeverne Europe.

Dosadašnji razvojni ciklus obuhvaćao je fazu ulaganja u osnovna sredstva za pokretanje inicijalne proizvodnje prvotno u dva modela brodova u cijelosti financirana vlastitim sredstvima. Potom su uslijedili faza proširenja proizvodne palete, ulaganje u adaptaciju prostora i opremanje proizvodnih hala višemilijunske vrijednosti, kažu iz Grada Sinja.

Direktor tvrtke, inače višestruko nagrađivani jedriličar i osvajač svjetskih natjecanja Ivan Kljaković Gašpić, istaknuo je kako je ove godine iz pogona na Kukuzovcu isporučeno više od 20 brodova.

'Proizvodnja je preseljena u Kukuzovac ranije od planiranog - sve zbog potrebe za kvalitetnom radnom snagom. Trenutno se dovršavaju brodovi za inozemne kupce, tvornica će biti u punom pogonu sve do ljetnih praznika u kolovozu. Upravo zbog povećanog obujma proizvodnje tražimo radnike u nekoliko odjela - od inženjera brodogradnje i inženjera elektrotehnike koji će se pridružiti odjelu razvoja, pa do djelatnika u opremanju brodova/montaži i djelatnika u odjelu finiša/poliranja. U svakom slučaju, pozivamo sve zainteresirane da se jave u našu tvornicu gdje će dobiti sve informacije', naveo je. Ukupno ih se traži 20.

Gradonačelnik Miro Bulj rekao je kako interes za proizvodnju na Kukuzovcu s ovim ne prestaje. Prema njegovim riječima, iz dana u dan raste interes kupaca i velikih tvrtki za zemljištem u sinjskoj zoni. Najavio je i izgradnju novih pogona.