DELEGACIJA IZ YANGZHOUA

U Saboru hrvatsko-kineski poslovni forum

13.10.2014 u 12:04

Bionic
Reading

U Hrvatskom saboru danas će se održati hrvatsko-kineski poslovni forum s temom 'Hrvatska-Yangzhou'. Organizator foruma je Hrvatska gospodarska komora (HGK), a na forumu će se predstaviti kineske i hrvatske tvrtke iz područja turizma, građevinske industrije, proizvođači autodijelova itd.

Uvodna obraćanja održat će predsjednik Sabora Josip Leko i zamjenik gradonačelnika grada Yangzhoua Ding Chun

Yangzhou se nalazi u pokrajini Jiangsu koja se proteže duž istočne obale Kine. Grad ima oko 4,5 milijuna stanovnika.


Kineska delegacija nalazi se u uzvratnom posjetu jer je ovo ljeto hrvatsko gospodarsko izaslanstvo na čelu sa predsjednikom Sabora boravilo u Pekingu i Yangzhou.

U Kini su tad putovali predstavnici šest tvrtki: Podravke, Vindije, Končar Elektroindustrije, Zagreb Montaže, Luke Rijeka i Lučke uprave Rijeka

Tom prilikom za hrvatske tvrtke organizirani su poslovni sastanci u nekoliko kineskih tvrtki poput Yangzhou Muyang Co., tvrtke koja je integralni pružatelj rješenja za biljke, opremu i usluge prehrambene proizvodnje, mljevenje zrnja, korištenje i skladištenje, proizvodnju uljarica, uzgoj životinja, zaštitu okoliša, proizvodnju hrane, proizvodnju biomase, čeličnu građevinu i industrijsku automatizaciju te sastanci u Yangzhou prehrambenom industrijskom parku u distriktu Gangling i Luci Yangzhou

Poslovni sastanci održani su i sa Zhu Minyangom, gradonačelnikom grada Yangzhou gdje su prisustvovale kineske tvrtke zainteresirane za ulaganja u Hrvatsku i poslovnu suradnju.

Odluka Kine za produbljenjem suradnje sa zemljama srednje i istočne Europe, pruža Hrvatskoj priliku za privlačenje potencijalnih kineskih investicija te hrvatskim tvrtkama priliku za pronalazak novih poslovnih partnera.