kontejnerski promet

U Luci Rijeka u devet mjeseci prekrcano 1,6 milijuna tona tereta

29.10.2020 u 16:37

Bionic
Reading

Luka Rijeka ostvarila je u prvih devet mjeseci promet od 1,6 milijuna tona tereta, što je 6 posto više u usporedbi s istim razdobljem lani, podaci su iz nerevidiranog nekonsolidiranog izvješća o poslovanju objavljenom u četvrtak

U devet mjeseci prekrcano je 446.180 tona generalnog tereta, što je 24 posto manje nego u istom razdoblju lani te 1,1 milijun tona rasutog tereta ili 23 posto više. U istom razdoblju na terminalima Luke Rijeka povećan je kontejnerski promet za 20 posto, na 59.897 tona.

Ukupni prihodi Luke Rijeka u tom razdoblju dosegnuli su 138,8 milijuna kuna te su bili za 8 posto veći u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U strukturi ukupnih prihoda, najveći dio zauzimaju poslovni prihodi sa 120 milijuna kuna, dok su financijski prihodi 18,8 milijuna kuna.

Ukupni rashodi su 137,6 milijuna te su za 5 posto veći u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, pa dobit razdoblja iznosi 1,2 milijuna kuna.

Iz Luke Rijeka navode da je promatranom razdoblju vidljivo znatno smanjenje materijalnih troškova, stagnacija troškova osoblja kao posljedica novog zapošljavanja ljudi i smanjenja prekovremenih sati te smanjenje amortizacije, velikim dijelom kao rezultat promjene u primjeni Međunarodnih standarda financijskog izvještavanja MSFI 16.

sve osim nogometa