SKYGREECE AIRLINES

U lipnju direktna zračna linija Toronto - Zagreb

03.02.2015 u 17:02

Bionic
Reading

Zrakoplovna tvrtka SkyGreece Airlines danas je službeno objavila uvođenje direktne zračne linije od Toronta do Zagreba, a čiji je prvi let najavljen za 22. lipnja 2015. godine. Sezonska direktna linija, koja će se provoditi na tjednoj bazi, s prvim letom iz Zagreba za Toronto započet će dva dana kasnije, 24. lipnja 2015. godine, ističe se u priopćenju aviokompanije SkyGreece Airlines

Za Kanađane, Hrvatska je definitivno najbolje čuvana tajna Europe što se tiče prazničkih odmora i putovanja, a SkyGreece Airlines s ponosom ističe kako su upravo oni kompanija koja će pridonijeti približavanju ove interesantne destinaciju kanadskim putnicima i turistima pomoću nove, zasad jedine direktne zračne linije između Zagreba i Toronta.

Uvođenjem direktne linije tako će se značajno uštedjeti na vremenu putovanja, koje će biti oslobođeno brojnih presjedanja. Uz očekivane prednosti za turistički sektor, nova direktna zračna linija pridonijet će i boljoj povezanosti poslovnog sektora dviju zemalja te samih gospodarstava Hrvatske i Kanade. Direktna povezanost Zagreba i Toronta vijest je koja će pozitivno odjeknuti i među brojnom hrvatskom dijasporom u Kanadi, a koja će od sada moći lakše i češće posjećivati svoju rodbinu i prijatelje u domovini, ističe se u priopćenju.

Valja naglasiti kako su u pokretanje i provedbu projekta uvođenja direktne zračne linije bili uključeni i Hrvatsko-kanadska poslovna mreža (CCBN), Turistička zajednica Grada Zagreba, Hrvatska turistička zajednica, zagrebačka Zračna luka te sam SkyGreece Airlines koji su prepoznali brojne zajedničke interese i dijelili viziju važnosti uvođenja navedene linije.

Važnost i značaj direktne povezanosti Zagreba i Toronta otvoreno su pozdravili i podržali i Veselko Grubišić, hrvatski veleposlanik u Kanadi te Louise LaRocque, kanadska veleposlanica u Hrvatskoj.