SPORAN UPRAVLJAČKI MODEL

U Ini se ratuje preko odvjetničkih ureda

zoltan aldott ina

zoltan aldott ina

Izvor: Cropix / Autor: Drago Sopta / CROPIX

Upravljački model u Ini ipak nije u skladu sa zakonom, zaključak je to analize odvjetničkog društva Hanžeković i partneri koju je naručio hrvatski dio Nadzornog odbora Ine

Pravna studija je u petak proslijeđena Upravi i Nadzornom odboru Ine, a njezin je zaključak dijametralno suprotan zaključku pravne analize društva Madirazza i partneri koja je Upravi Ine, kao naručitelju, dostavljena svega četiri dana prije, u ponedjeljak, piše Poslovni dnevnik

U tom se pravnom mišljenju zaključuje da je struktura korporativnog upravljanja Ine u skladu s propisima hrvatskog zakonodavstva. Hrvatski članovi Nadzornog odbora Ine, međutim, tvrdili su da Uprava Ine nije dostavila društvu Madirazza sve dokumente te su stoga naručili drugu, i to od odvjetničkog društva Hanžeković i partneri.

'Prvo odvjetničko društvo nije imalo dokument koji se zove Lista odgovornosti i donošenja odluka. Riječ je o materijalu koji je ispod razine dioničarskog ugovora, a njime se zapravo regulira upravljanje kompanijom', rekao je Davor Štern, predsjednik NO Ine, dodajući da se bez tog dokumenta ne može napraviti potpuna analiza usklađenosti upravljačkog modela Ine s hrvatskim zakonima.

Tako će se na idućoj sjednici NO-a naći dva mišljenja s potpuno različitim zaključcima, a izvori Poslovnog dnevnika nagađaju da će Uprava predvođena Zoltanom Aldottom zatražiti treće mišljenje, čiju će izradu povjeriti društvu s kojim Mol već godinama surađuje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi