PROMJENE NA VRHU

U Francku krenulo veliko pospremanje koje će kontrolirati i bivša Todorićeva nadzornica

17.08.2017 u 13:27

Bionic
Reading

Na sjednici Glavne skupštine Franck, imenovani su novi članovi Nadzornog odbora. Izabrani su Dubravko Artuković, dosadašnji predsjednik Uprave, Josip Budimir, dosadašnji član Uprave te Tatjana Rukavina, nekadašnja partnerica i predsjednica Uprave PricewaterhouseCoopers d.o.o., koja je prije početka krize u Agrokoru, sjedila u Nadzornom odboru koncerna Ivice Todorića

U Nadzornome odboru ostaju Branimir Škurla, partner iz odvjetničkog društva BŠDS, kao predsjednik Nadzornoga odbora te poduzetnik Ivo Mikulić, kao zamjenik predsjednika, izvjestili su iz Francka.

Skupština je dala razrješnice svim članovima Nadzornoga odbora i Uprave te usvojila sve prijedloge odluka.

Temeljni kapital društva povećan je s iznosa od 354.551.100 kuna na 371.637.900 kuna na način da se svakoj od redovnih dionica povećao nominalni iznos za 40 kuna tako da nakon povećanja temeljnog iznosa svaka dionica umjesto sadašnjih 830 kuna ima nominalni iznos od 870 kuna.

Novi Nadzorni odbor Francka na konstituirajućoj je sjednici potvrdio Ivana Artukovića kao jedinog člana Uprave koji će biti odgovoran za provedbu financijskoga i korporativnog restrukturiranja kompanije. 

"Franck je u velikom procesu internog restrukturiranja poslovanja, u sklopu kojeg jačamo našu operativnu efikasnost u svim segmentima. U nastavku godine svoje poslovanje želimo još bolje prilagoditi situaciji i prilikama na tržištu koje je uzrokovala kriza u Agrokoru. U prvoj polovici godine, usprkos izazovnim okolnostima, ostvarili smo rast u svim ključnim kategorijama i na svim našim ključnim tržištima. Ostajemo snažno usmjereni na daljnje unapređenje poslovanja kako bismo ostvarili pretpostavke za daljnji rast te širenje u Hrvatskoj i regiji, kao i za iskorake na nova tržišta. Paralelno s razvojem tržišta, kompanija se fokusirala na intenzivan proces financijskog i operativnog restrukturiranja uključivo s unapređenjem sustava upravljanja i odgovornosti na svim razinama korporativnog upravljanja. S tim su ciljem izvršene promjene u Nadzornome odboru i pojačan naš menadžment tim koji je odgovoran za provedbu operativnih mjera restrukturiranja", istaknuo je Ivan Artuković.