HOLDING U PREUSTROJU

U Đuri Đakoviću 200 radnika viška

26.09.2014 u 10:21

Bionic
Reading

Holding Đuro Đaković kreće u sveobuhvatno restrukturiranje koje će dovesti do spajanja društava, izdvajanja pojedinih djelatnosti te smanjenja broja zaposlenih s trenutačnih 1.126 na konačnih 806

Na jučerašnjoj sjednici Nadzornog odbora Holdinga Đuro Đaković usvojen je sveobuhvatan plan restrukturiranja koji je predložila Uprava društva. Plan restrukturiranja obuhvaća proizvodni i programski preustroj, financijsko optimiziranje te optimalizaciju organizacijske strukture.

U sklopu organizacijskog preustroja doći će do spajanja društva radi smanjenja troškova i sinergijskih učinaka te izdvajanja djelatnosti koje nisu u skladu s ključnim konkurentskim prednostima grupe.

Uz Holding Đuro Đaković, u kojem će biti objedinjene ključne korporativne funkcije, dosadašnjih sedam tvrtki članica grupe bit će preoblikovano u tri: ĐĐ Industrijska rješenja te ĐĐ Energetika i infrastruktura, dok će elektromontažerska djelatnost sa svojih 117 djelatnika biti izdvojena u posebno društvo i ponuđena na prodaju.

Organizacijske promjene i najavljena tehnološka modernizacija rezultirat će smanjenjem broja zaposlenih u grupi s trenutačnih 1.126 na konačnih 806


Do kraja godine kompaniju će, uz otpremnine, napustiti više od 200 zaposlenih, najavio je predsjednik Uprave Holdinga Đuro Đaković Tomislav Mazal.

'Sve je ovo trebalo učiniti i prije jer bi efekti ozdravljenja već danas bili vidljivi. Čini se da moramo doći do zida i shvatiti da dalje ne ide. Cijela reorganizacija rezultira i manjim brojem zaposlenih. Svjesni smo da to nije najsretnije rješenje', rekao je Mazal, ističući da bi većinu viška radnika trebali činiti oni iz uprave i administracije.

'U 17 zadnjih godina vlasnici su izgubili milijardu kuna. Prošle godine čisti operativni gubitak bio je blizu 65 milijuna kuna, a on ni ove godine neće biti manji. Trenutak je da ono što vrijedi u ovoj tvrtki izvučemo na površinu', zaključio je Mazal.

Cijeli proces preustroja Đure Đakovića trebao bi završiti sredinom 2015. Holding do kraja godine planira i dokapitalizaciju emisijom novih dionica u vrijednosti od 194 milijuna kuna.