ČEKA ZAINTERESIRANE PODUZETNIKE

U Čaglinu otvorena industrijska zona

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 27.06.2012 20:34
  • Objavljeno 27.06.2012 u 20:30
kemoplast industrija proizvodnja

kemoplast industrija proizvodnja

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Edvard Šprljan / EPEHA

U općini Čaglin danas je otvorena novouređena industrijska zona na površini od dva hektara, a opremljena je gotovo svom infrastrukturom i spremna za primanje prvih zainteresiranih poduzetnika

Kako bi što prije privukla zainteresirane ulagače općina Čaglin, prema riječima načelnika Ivana Đurine, ponudit će povoljne uvjete od kupnje zemljišta po jednu kunu za četvorni metar, uz uvjet da prioritet u zapošljavanju imaju nezaposleni stanovnici Čaglina, te oslobađanje plaćanja komunalne naknade sve dok Čaglin ima status područja od posebne državne skrbi.

O značenju industrijske zone na prigodnoj je svečanosti govorio i zamjenik župana za gospodarstvo Željko Jakopović, navodeći kako će ona dati novi poticaj razvoju ovoga nerazvijenog dijela Požeštine. U uređenje i opremanje zone, dodao je Jakopović, do sada je uloženo oko milijun i pol kuna, a osigurano je i dodatnih sedam hektara površine za njezino proširenje ukoliko to bude potrebno.


Uz prigodne je riječi industrijsku zonu otvorio pomoćnik ministra gospodarstva Miki Huljić. 'U svakom slučaju ova je Vlada zainteresirana pomoći područjima od posebne državne skrbi. O tomu govori i činjenica da je općini Čaglin bila osigurana financijska potpora i za ovu industrijsku zonu, ali i za izgradnju školske sportske dvorane. Čaglinski je kraj lijep, a kako je tu u blizini i poznato Sovsko jezero ne sumnjam da prednosti ovoga kraja poduzetnici neće prepoznati', rekao je Huljić

U simboličnu presijecanju vrpce Huljiću je pomogla sedmogodišnja učenica prvog razreda osnovne škole Andrea Rogalo iz Dobrogošća, koja je svojedobno bila i prva beba u tom selu rođena nakon punih 20 godina.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi