otvorenje 2021.

U Bosanskoj Gradiški niče 'nova Arizona', s 20.000 kvadrata ciljaju na hrvatske kupce

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 15.05.2019 14:38
  • Objavljeno 15.05.2019 u 14:22
Centrum Retail Park u Bosanskoj Gradiški

Centrum Retail Park u Bosanskoj Gradiški

Izvor: Screenshot / Autor: Retail Park Gradiška/YouTube

Centrum Retail Park, naziv je modernog prodajnog centra koji bi se trebao izgraditi u Bosanskoj Gradiški, a čije je otvorenje planirano 2021. godine

Kompanija Centrum trade iz Banje Luke kupila je skladišta bivšeg Vodoprivrednog poduzeća 'Sava Gradiška' kod banjalučkog mosta, gdje će graditi spomenuti trgovački centar, javlja Klix.ba.

Retail Park bi se trebao prostirati na 20.000 četvornih metara, a nalazio bi se na putu koji vodi direktno od graničnog prijelaza s Hrvatskom.

U planu je i izrada kružne prometnice kojom će biti omogućen prilaz Retail Parku.

Prednost ovog trgovačkog centra, objašnjava se, jest u lokaciji, jer se nalazi između Zagreba i Slavonskog Broda budući investitori žele privući kupce iz Hrvatske odnosno mjesta između dva spomenuta grada. A računica hrvatskih kupaca je jasna od prije, jer na kupnju robe 'preko granice' od minimalno 100 konvertibilnih maraka odnosno oko 400 kuna na carini ostvaruju povrat PDV-a od 17 posto, kako smo već ranije pisali.

Na bosanskohercegovačkim graničnim prijelazima prema Vukovarsko-srijemskoj i Brodsko-posavskoj županiji, kojima Slavonci svakodnevno odlaze u prekogranični šoping, od 1. siječnja do 31. srpnja prošle godine podnesena su 74.093 zahtjeva za povrat PDV-a, rekao je za Ratko Kovačević, načelnik Odjeljenja za komunikacije i međunarodnu suradnju Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

'Europski projektanti koji su angažirani na izradi projekta Retail Parka vodili su se idejom prostora koji bi zadovoljio, osim potrebe za svim vrstama kupnje, i želju za obiteljskom zabavom, ostavivši pri tome veliki dio zelenih površina za slobodne aktivnosti. Tako će svojim ambijentom i ponudom Retail Park postati odredište cjelodnevnog zadržavanja tijekom kojega će kupci imati priliku za dnevnu, tjednu i vikend kupnju upotpunjenu različitim zabavnim sadržajima', rekli su iz kompanije Centrum trade.

U Retail parku planiran je veliki broj trgovina, kino, dječje igraonice, restorani i kafići. Otvorenje Retail parka planirano je za 2021. godinu.

  • +5
  • +2

Tržnica Arizona pored Brčkog

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Dosadašnja trgovačka meka hrvatskih kupaca, najvećim dijelom Slavonaca iz Posavine, popularna tržnica Arizona, podignuta u Bosni i Hercegovini na međuentitetskoj crti razdvajanja na području općine Gradačac, u cjelosti je izgorjela u velikom požaru prije mjesec dana.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!