promicanje održivog poslovanja

U Biogradu na Moru, održana je 1.međunarodna, znanstveno stručna konferencija ReECON - Obnovljiva ekonomija

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Veleučilište Baltazar Zaprešić, Veleučilište u Virovitici i Tehničko Sveučilište Vilnius Gediminas iz Litve zajednički su organizirali konferenciju na kojoj su okupili znanstvenike i stručnjake iz raznih područja poslovne ekonomije, informacijskih tehnologija, turizma, ruralnog i regionalnog razvoja

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije svojim pokroviteljstvom, podržalo je konferenciju kojoj je bio cilj donijeti zaključke i preporuke za promicanje održivog poslovanja u dinamično okruženje, poboljšati poslovnu klimu i ojačati gospodarstvo u cjelini.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

“Iznimno smo ponosni, što smo kao jedan od organizatora i domaćin, u prostorijama Veleučilišta Baltazar u Biogradu na Moru, okupili stručnjake iz različitih područja i institucija, koji su predstavili svoje znanstvene i stručne radove te postignuća za poboljšanje poslovnih procesa, transparentnosti i odgovornosti, kao i održivih smjernica u razvoju društva i ekonomije”, rekao je doc.dr.sc. Ivan Ružić, dekan Veleučilišta Baltazar.

Konferenciju su obilježile učinkovite rasprave i razmjene mišljenja, koje su od velike koristi, ne samo sudionicima već i široj javnosti i poduzećima, koji primjenom predstavljenih teorijskih i empirijskih rezultata istraživanja, imaju ambiciju poboljšati poslovne procese.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Teme radova bile su iz područja Održivog gospodarskog razvoja, Turizam za novo desetljeće, Digitalne tehnologije, Suvremeni menadžerski izazovi, Nove paradigme u javnim politikama, Razvoj ruralne ekonomije te Značaj regionalnog razvoja.

Svi koji nisu imali priliku sudjelovati na konferenciji, radove mogu pronaći u posebnom broju časopisa 'ET²eR – ekonomija, turizam, telekomunikacije i računarstvo’ (ET²eR-Economics, Tourism, Telecommunications and Computer Science) s konferencije ReECON 2021. (kao e-publikacija). Također, odabrani će radovi biti objavljeni u Journal of Business, Management and Economics Engineering (BMEE)

Konferenciji je prisustvovalo 70-ak uzvanika, među kojima su bili: ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, župan zadarske županije, državni tajnik ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, državni tajnik ministarstva poljoprivrede, gradonačelnik grada Biograda, te brojni vrhunski znanstevnici i stručnjaci iz prakse.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Nakon konferencije održano je prigodno druženje i otvorenje Gastro praktikuma, u kojem će se održavati radionice cjeloživotnog učenja iz područja gastronomije, pod vodstvom Tomislava Špičeka, a otvaranje su svečano upriličili gastro eksperti Tomislav Špiček, Ivan Pažanin, Raul Lajtman i Petra Jelinić.

“ Veliko mi je zadovoljstvo što smo se odlučili na in site organizaciju ove konferenciju usprkos silnoj neizvjesnosti oko zdravstvene sitacije. Naime, pandemijska kriza nije uzrokovala samo gospodarsku stagnaciju, već i krizu društva zbog izostanka fizičke interakcije među ljudima. Ovo okupljanje potaklo je brojne znanstveno-stručne rasprave, posebno u kontekstu novih okvira poslovanja, a omogućilo je ljudima ponovno susretanje i izravnu komunikaciju. Vrlo sam zadovoljan rezultatima prezentiranih radova te sam siguran da će uvelike pridonijeti boljem shvaćanju i funkcioniranju gospodarstva.” zaključio je dekan Veleučilišta Baltazar.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!