Velika operacija Interpola

U Aziji i na Bliskom istoku zaplijenjeno više od 10 tona droge

28.09.2017 u 18:10

Bionic
Reading

Međunarodna organizacija kriminalističke policije Interpol objavila je u četvrtak da je zaplijenila oko 10 tona droge tržišne vrijednosti 360 milijuna dolara u velikoj operaciji u Aziji i na Bliskom istoku

Više od 300 osoba je privedeno tijekom međunarodne operacije tijekom koje je izvedeno 390 zapljena.

Među zaplijenjenim tvarima se nalazio kokain, marihuana, heroin, opijum, amfetamini i metamfetamini, od kojih je 630 kg otkriveno u obliku tableta, kristala i praha.

Drugi ilegalni proizvodi su također konfiscirani, među kojima više od tone krijumčarene slonovače, trinaest rogova nosoroga i 10.000 listova indigo papira za proizvodnju lažnog novca u iznosu procijenjenom na milijun američkih dolara.

Operacija nazvana Lionfish-Asia-Pacific je izvedena između 4. i 17. rujna i u njoj je sudjelovalo više od 5000 policijskih i carinskih agenata koji kontroliraju  autobusne kolodvore, zračne luke i luke u 23 razne zemlje, precizira međunarodna policijska organizacija sa sjedištem u Lyonu.

Ta operacija Interpola je omogućila jačanje multilateralne i prekogranične suradnje u borbi protiv droge i uspostavu učinkovitih kanala komunikacija i jačanje povjerenja između osoblja snaga reda, rekao je Bo Li, generalni direktor Ureda za kontrolu droga kineskog ministarstva javne sigurnosti, prenosi se u priopćenju Interpola.